Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Rymligt hem i skärgårdsmiljö

En halvtimme från Stockholms city väntar skärgårdsidyllen i Österåker. Här bor du granne med havet i ett rymligt hus där familjen får plats att växa.

En öppen och umgängesvänlig våning och en våning med sovrum att hitta lugnet i – här bor du i ett välplanerat tvåvåningshus där livets olika delar får plats. Uteplatsen med trädäck och gräsmatta i sydvästläge blir hemmets egen utemiljö och du har gott om varierande natur inom räckhåll.

Entré och hall

När du kliver in genom dörren välkomnas du med en fri sikt fram till vardagsrummet och uteplatsen. Entréplanets golvvärme uppskattas av frusna fötter och precis innanför entrédörren består golvet av tåliga klinkerplattor. Förvaringsutrymme finns ett par steg in till vänster.

Vardagsrum och kök

I ditt nya kök finns gott om plats för matlagning och måltider. Vid fönstret står matbordet fint och köksbänkarna ger plats åt skärbrädor och råvaror. Köket möter vardagsrummet i en halvöppen planlösning och här väntar soffhäng, vardagspyssel och trevliga festligheter. Vardagsrummet öppnas upp mot uteplatsen med det generösa fönstret i full höjd, glasdörren och ytterligare ett fönster.

Uteplats

Vardagsrummets glasdörr leder ut på ditt nya trädäck. Här kan sommarens middagar ätas med solen som sällskap i det sköna sydvästläget. Gräsmattan ger plats för kullerbyttor och picknickar på hemmaplan.

Tvättstuga och duschrum

Entrévåningens ena hörna består av en tvättstuga och ett duschrum. I tvättstugan finns tvättmaskinen och torktumlaren redo när tvättkorgen börjar bli full. Här har du bra arbetsyta och en egen groventré – perfekt när du vill hänga upp tvätten utomhus. Duschrummet är stilrent utformat med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Med en dusch här och ett badkar en trappa upp minskar körisken när många ska iväg samtidig.

Allrum och klädkammare

På övervåningen ger allrummet plats för en till soffhörna. Ytan kan också byggas om till ett fjärde sovrum. En av övervåningens två klädkammare finns smidigt placerat mellan de tre sovrummen. Här får undanstuvade lådor och förra säsongens kläder plats.

Badrum

Utformningen med helkaklade väggar och klinkergolv gör badrummet stilrent och enkelt att hålla rent. Du har belysning från spotlights, golvvärme och handdukstork. Efter badet hittar du krämerna och produkterna i kommoden.

Sovrum 1

I det stora sovrummet i övervåningens ena hörn är de skönt att landa vid dagens slut. Här finns gott om plats för den breda sängen och dubbla sängbord. Klädkammaren ger smart planerad förvaring.

Sovrum 2 och 3

Två trivsamma sovrum väntar vid övervåningens andra sida. Här finns gott om plats för sängen, skrivbordet och samlingar med leksaker och grejer. Fönstren vetter mot den lugna kvartersgatan.

Parkering och förvaring

Till höger om framsidans entré finns plats för bilen i hemmets carport. Du har även ett förråd där pulkor, jordpåsar och annat viktigt kan gömmas undan.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.