Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Rymligt hus nära lek och natur

Ta en promenad till havet för ett dopp eller stanna till vid områdets gemensamma lekplats och träffa grannfamiljerna. På natursköna Täljöhalvön finns ditt nya hem med gott om plats för hela familjen.

Här bor du i ett rymligt hem med närhet till naturupplevelser för alla smaker. Packa ryggsäcken för en skogsutflykt eller gå ner till havet för en fisketur. För mer hemmanära lek och avkoppling finns den egna uteplatsen att tillgå. Med tre dörrar att gå in och ut genom har du en naturlig närhet till den närliggande utemiljön. Hemmets öppna ytor gör det enkelt för familjen att umgås, oavsett om det är gemensam matlagning, spelkväll eller kubb som står på schemat.

Entré och hall

Du kommer in i ditt Svanenmärkta hem från framsidans välkomnande entré. Här har du köket till vänster och gästtoalett och tvättstuga till höger. Lite längre in i hallen finns plats för ytterkläder invid städskåpet.

Kök och vardagsrum

Hemmets kök och vardagsrum smälter ihop i en öppen planlösning. Här får du in dagsljuset från två håll när du snor ihop dagens middag. Den långa köksbänken i stilren design rymmer många kockar, och gott om luckor och skåp underlättar förvaringen av karotter och fat. Middagen serveras i köket, vid vardagsrummets matplats eller utomhus när säsongen tillåter.

Uteplats

Altanens trädäck passar perfekt som familjens egna uteservering. På gräsmattan finns plats för lek och naturäventyr på nära håll. Med en egen utemiljö kan du koppla av i en bekväm vilstol eller påta i din lilla köksträdgård och ta in lite tomater till kvällsmackan.

Sovrum 1

Rakt fram från trappan finns det största sovrummet. Här har du ljusinsläpp från två håll och gott om plats för den stora sängen. Från fönstret ser du ut över uteplatsen, och med gröna växter på fönsterbänken följer naturen med in.

Sovrum 2 och 3

I andra änden av familjens övervåning finns de två något mindre sovrummen. Här går det att möblera för vila och egen lek. Med utsikt över framsidan kan man ha koll på när grannarna är ute och cyklar.

Allrum och klädkammare

Med ett allrum på övervåningen finns plats för umgänge även på denna våning. Två klädkammare ger gott om plats för ordnad klädförvaring.

Badrum och gästtoalett

I anslutning till hallen finns gästtoaletten med dusch, och nära övervåningens sovrum finns familjens badrum med badkar. Det stilrena klinkergolvet är enkelt att hålla rent och den vattenburna golvvärmen är skön för frusna eller nybadade fötter.

Tvättstuga

I de energisnåla tvätt- och torkmaskinerna blir familjens kläder rena och torra, och på den ovanliggande bänkskivan förenklas arbetet med att para ihop strumporna innan de hamnar i rätt låda. Med en separat entré kan du få sällskap av den friska luften när tvättbestyren ordnas.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.