Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Gavelläge och rymliga utomhusmiljöer

På din gräsmatta finns generösa ytor för både lek och trädgårdsland, och din altan blir en självklar förlängning av vardagsrummet där sommarens måltider kan intas.

Ditt nya hus ligger vackert placerat i ena hörnet i det familjevänliga kvarteret Vita Stenen på Täljöhalvön. Här har du gott om plats för hela familjen i det rymliga och välplanerade huset och i närområdet väntar natursköna områden för både fartfyllda aktiviteter och vilsamma stunder. Även hemmavid finns naturen nära med en rymlig trädgård som sträcker sig runt tre av husets sidor.

Entré och hall

I din välkomnande entré finns ett vackert klinkergolv med vattenburen golvvärme som uppskattas av frusna fötter. Golvvärmen återfinns på hela entréplanet och i badrummet en trappa upp. Vidare in i hallen finns plats för förvaring och här är även familjens städskåp placerat.

Kök och vardagsrum

Det sociala entréplanet rymmer kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Generösa ytor i köket ger plats för bunkar och skärbrädor när det är dags för matlagning, och de energieffektiva vitvarorna blir en välkommen hjälp i vardagsbestyren. Ljusinsläppen från vardagsrummet kompletteras med fönstret vid matplatsen i köket och ger ett naturligt ljus. I vardagsrummet finns gott om ytor för umgänge.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på din altan som ligger skönt avskilt på husets baksida. Här ryms både de sköna solstolarna och möblemang för utomhusmiddagarna. Efter altanen tar familjens generösa gräsmatta vid.

Sovrum 1

Med utsikt över den egna uteplatsen ligger det största sovrummet i den ena delen av familjens övervåning. Här finns tretton kvadratmeter för vila och återhämtning.

Sovrum 2 och 3

I den andra delen av övervåningen finns de två något mindre sovrummen. Husets vackra ekparket når även in hit, och båda rummen har fönster som vetter mot husets framsida. Här finns plats för bland annat säng, förvaring och skrivbord för läxor och lek.

Allrum och klädkammare

Familjens övervåning knyts ihop av allrummet som ger en gemensam yta även på denna våning. Här finns även möjlighet att sätta upp en vägg till för att skapa ytterligare ett sovrum. Övervåningens två klädkammare ger gott om plats för alla sorters kläder och för annat du vill ha nära till hands. Med en smart förvaringsinredning från Elfa kan skidkläder, maskeradutstyrslar och pynt arrangeras på bästa sätt.

Badrum och gästtoalett

En stilren design med ljust helkaklade väggar och praktiskt klinkergolv återkommer i badrummet på övervåningen och gästtoaletten med dusch på entréplan. Här kan du koppla av med ett långt bad utan att riskera köbildning till toaletten.

Tvättstuga

Din nya tvättstuga ligger i anslutning till hemmets hall och har även en separat entré mot uppfarten där du enkelt kan bära ut tvättkorgen för att hänga upp tvätten och låta den torka utomhus under sommarhalvåret. Tvätt- och torkmaskinerna är energieffektiva och ligger smakfullt placerade under rummets arbetsbänk.

Parkering och förvaring

Till höger om entrén kan du parkera bilen på din egen uppfart. Utemöblerna, målarstegen och kubbspelet förvaras smidigt när de inte behövs i det fristående förrådet.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.