Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Smart planerat radhus med gavelläge

Strosa ner till havet för ett dopp eller en stund i den planerade skärgårdsbastun, eller stanna till vid kvarterets lekplats få tips från grannarna på nya utflyktsmål i den omkringliggande naturen.

Här bor du ett smart planerat hem på två våningar med närhet till naturupplevelser för alla smaker. Bege dig ut på en fisketur eller packa ryggsäcken för en friluftsdag i skogen. För hemmanära utomhuslek och avkoppling finns den egna uteplatsen på hemmets baksida. Inomhus väntar öppna ytor för familjen att umgås på, oavsett om det är gemensamt brödbak, kortspelsturnering eller högläsning som står på schemat.

Entré

Du kliver in i ditt Svanenmärkta hem via framsidans entrédörr och möts av en rymlig skjutdörrsgarderob till höger och dörren till köket till vänster. Under fötterna har du behagligt varma klinkerplattor. Den vattenburna golvvärmen sträcker sig över hela entréplanet, och dyker även upp i övervåningens badrum.

Kök och vardagsrum

Hemmets kök och vardagsrum möts med en öppning som binder ihop de två sociala rummen. Kökets matplats blir en avslappnad mötesplats för veckans måltider, och i vardagsrummet finns plats för soffan och en till matplats. Det rymliga köket ger plats åt många kockar när matlagning står på schemat, och här lagas maten med låg energiåtgång med dina nya vitvaror.

Utemiljö

Uteplatsens trädäck ger bra plats åt utomhusmöblemanget och blir familjens egen uteservering sommartid. På gräsmattan finns plats för lek och kullerbyttor, vid sidan av rabatterna för de gröna fingrarna. Du har ett fristående förråd som hjälper till med förvaringen, och bilen kan ha sin plats på radhusets framsida.

Sovrum 1

När du kommer upp för trappan finns ditt sovrum lite avskilt på vänster sida. Här har du fjorton kvadratmeter att inreda för vila och återhämtning. Skjutdörrsgarderoben hjälper till med ordning och reda. Från fönstret ser du ut över din egen uteplats.

Sovrum 2 och 3

De något mindre sovrummen finns vid övervåningens andra sida, trivsamt placerade vägg i vägg. Här finns lättmöblerade rum med var sin praktisk hörngarderob.

Badrum och gästtoalett

I anslutning till entrén finns hemmets gästtoalett med duschhörna, och nära sovrummen på övervåningen finns familjens badrum. Den stilrena inredningen med helkaklade väggar och klinkergolv är enkel att hålla ren och den vattenburna golvvärmen är skön för nybadade eller nyduschade fötter.

Tvättstuga

Med en egen tvättstuga underlättas familjens tvättbestyr. De energieffektiva vitvarorna är placerade under en arbetsbänk där du kan para ihop strumpor och vika tröjor i ergonomisk höjd.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan