Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Egen uteplats på naturnära Täljöhalvön

Sociala ytor och egna rum, gott om förvaring och en egen uteplats – här bor du i ett smart och hemtrevligt radhus med Svanenmärkning. Utanför dörren finns närheten till naturen i ditt nya kvarter.

Från hemmets entré kliver du in i det generösa köket som ger plats åt matlagning och gemytliga middagar i avslappnad köksmiljö. I vardagsrummet ges mer plats åt umgänge, och här kan du duka upp med långbord när det vankas kalas. När vädret tillåter blir i stället uteplatsens trädäck den självklara platsen för festen. Utanför den egna uteplatsen väntar Österåkers natursköna miljöer med hav och skog med behändigt avstånd till centrala Stockholm.

Entré

Här tar du emot familj och vänner i en rymlig entré med stilfullt klinkergolv. Entréplanets golvvärme blir ett välkommet inslag. I skjutdörrsgarderoben finns rum för jackor och skor, och här finns även familjens städskåp placerat.

Kök och vardagsrum

Det sociala entréplanets ytor ger gott om plats för umgänge och lek. Kyl och frys i fullhöjd, generösa arbetsytor och gott om förvaring skapar en trivsam miljö för veckans matlagning. De energieffektiva vitvarorna gör både miljön och plånboken en tjänst. I vardagsrummet lan det dukas upp till fest eller slappas i soffan.

Utemiljö

Avskilt på radhusets baksida finns din nya uteplats med trädäck och gräsmatta. När det är dags för grillkväll kan sommarmiddagen både lagas och förtäras utomhus, och på gräsmattan finns utrymme för ben med spring i. I det fristående förrådet får du uppskattad förvaring åt utemöbler och pulkor utifrån vad säsongen kräver. På framsidan finns en liten prydlig gräsplätt och plats för bilen.

Sovrum 1

Vid övervåningens ena sida väntar ditt nya sovrum. Den vackra ekparketten och fönstret mot uteplatsen ger en ljus och harmonisk känsla. Här är det skönt att dröja sig kvar under lediga morgon. Med en praktisk skjutdörrsgarderob får du hjälp att hålla ordning och reda i rummet.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen mäter nio kvadratmeter var och är försedda med var sin garderob och fönster ut mot gatan. Rummen kan med fördel användas som barnrum eller arbetsrum utifrån familjens behov.

Badrum och gästtoalett

Med badrum i nära anslutning till sovrummen och en gästtoalett med hörndusch vid entrén slipper ni köbildning på morgonen. Rummen är stilrent inredda och lättskötta med ett ljust kakel som sträcker sig från golv till tak. Golvet i klinker är skönt uppvärmt av den vattenburna golvvärmen.

Tvättstuga

Familjens tvätt sköts i tvättstugan som ligger mittemot trappan på entréplan. Här blir lakan och kläder rena och torra med energieffektiva vitvaror. I arbetsbänkens rostfria ho får de allra ömtåligaste plaggen sin specialbehandling.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan