Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjevänligt hem på natursköna Täljöhalvön

När du bor på Täljöhalvön får du en självklar närhet till havet och naturen. Från Stockholms central tar det bara en halvtimme att åka till ditt nya radhus, och hemma finns härliga ytor att trivas på.

Ditt Svanenmärkta radhus är bygg med fokus på hållbarhet och stilren design, och ditt nya kvarter blir en självklar del av den närliggande skärgårdsmiljön. Förutom att bidra med en vacker miljö bjuder havet även in till aktivitet som bad, båtliv, paddling och mycket mer. Långfärdsskridskor och ett kallt dopp efter en stund i skärgårdsbastun blir havsaktiviteter på vintern. Efter vinterutflykterna blir hemmets golvvärme extra uppskattad av kalla fötter.

Entré

Skjutdörrsgarderoben i entrén ger gott om smidig förvaring utan skymmande dörrar. Här kan jackor och kepsar prydligt ha sin plats.

Kök och vardagsrum

Med vardagsrummets dörr till uteplatsen öppen får du sällskap av den friska luften när du dukar upp till kvällens middag. Du har rum för matplats både i köket och i vardagsrummet, och under sommarhalvåret även på trädäcket utomhus. I köket hjälper vitvarorna dig att laga maten med låg energiåtgång – bra för miljön och plånboken. Med kyl och frys i fullhöjd behöver inte råvaror och middagsrester trängas.

Utemiljö

Även om du bor i ett naturrikt område är det skönt att ha en egen utomhusmiljö att rå om. Här finns ett lättmöblerat trädäck och en trivsam gräsmatta på radhusets baksida. På gräsmattan når du även ditt fristående förråd där vinter- och sommarprylar kan ha sitt tillhåll beroende på säsong.

Sovrum 1

Övervåningens största sovrum ligger lite avskilt vid den ena sidan. Här är det skönt att landa efter en lång dag, och dröja sig kvar under lediga morgnar. Garderobsväggen hjälper vänligt till med förvaring av allt från strumpor till festkläder.

Sovrum 2 och 3

Familjens två andra sovrum passar fint som barnrum och har plats för sängen och skrivbordet där det kan skrivas spännande sagor och läsas läxor. Hörngarderoberna hjälper till med ordning och reda.

Badrum och gästtoalett

Helkaklade väggar och klinkergolv i stilren design återkommer i övervåningens badrum och gästtoaletten i entrén. I badrummet finns badkar och gästtoaletten är försedd med en smidig hörndusch. Efter duschen eller badet torkar handduken fort på handdukstorkarna, och golvvärmen är en välkommen detalj.

Tvättstuga

I tvättstugan väntar tvätt- och torkmaskinen på att stå i din tjänst när tvättkorgen är full. På den ovanliggande arbetsbänken kan du vika och sortera i skön arbetshöjd. Utanför tvättstugedörren finns trappan till övervåningen rakt fram där du smidigt går upp och sorterar ut kläder och lakan i rätt lådor och garderober.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan