Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Naturnära hem med gavelläge

Smit ner till viken och ta ett kvällsdopp med solens sista strålar som sällskap. Hemma väntar ditt smart planerade radhus med uteplats och gott om utrymme för ett aktivt och socialt liv.

På Täljöhalvön ligger ditt nya radhus i det smakfullt designade området Vita Stenen. Öppna ytor, gott om plats för förvaring och energieffektiva vitvaror kännetecknar ditt nya hem. Från sovrummets två fönster ser du ut över din uteplats med både trädäck och gräsmatta. En trappa ner väntar en praktisk tvättstuga och öppna och sociala ytor. Inom behändigt räckhåll har du härliga naturupplevelser för både havsälskare och landkrabbor.

Entré

I entrén finns plats för jackorna att prydligt hänga på rad längst den vänstra väggen. För trötta ben kan en praktisk förvaringsbänk vara en välkommen detalj. Fotbollar, cykelhjälmar och ryggsäckar får vid sidan av alla ytterkläder plats i den rymliga skjutdörrsgarderoben. Här hittar du även familjens städskåp för storstädningen.

Kök och vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på öppna och lättmöblerade ytor för familjens umgänge. En vacker ekparkett breder ut sig i hela hemmet och bidrar till en stilren känsla. Här dukar du upp till släktkalaset med uteplatsen som bakgrund. I det klimatsmarta köket förbereder du festmiddagar och frukostar i hast. Med kyl och frys i fullhöjd behöver maten inte tryckas ihop för att få plats, utan här har du god överblick över vad som finns tillgängligt. Efter middagen hjälper den snyggt undangömda diskmaskinen till med efterarbetet.

Utemiljö

På baksidan har du en uteplats med trädäck och gräsmatta som du når via dörren i vardagsrummet. Här finns plats för utomhusarbete, lata stunder och lek och bus. I förrådet på trädgården ryms sommarmöblemanget när hösten kommer krypande. På framsidan finns plats för bilen på uppfarten.

Sovrum 1

Ditt sovrum ligger lite avskilt direkt från till vänster på övervåningen. Här har du fjorton kvadratmeter för återhämtning och vila. Med en rymlig skjutdörrsgarderob finns plats för ordning och reda på alla kläderna.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen finns även de två mindre sovrummen som passar utmärkt som barnkammare. Här finns plats för möblering både för vila och lek. Från fönstren kan man spana ner på gatan utanför och se om grannbarnen är ute och leker.

Badrum och gästtoalett

Badrummet på övervåningen och gästtoaletten med dusch vid entrén är stilrena och lättskötta med helkaklade väggar och klinkergolv. Här kan du välja om du vill ta ett avkopplande bad eller en snabbare dusch. I spegelskåpen finns plats för tandborstar, plåster och annat viktigt.

Tvättstuga

Din energieffektiva tvättmaskin och torktumlare står i din tjänst när det är dags att tvätta. På den ovanliggande bänken sorterar du smidigt den rena tvätten i skön arbetshöjd.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan