Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat radhus i socialt kvarter

Ditt nya radhus sträcker dig över två våningar. Vattenburen golvvärme, energieffektiva vitvaror, en vacker ekparket och en egen uteplats är några av sakerna som gör det här till ett hem att trivas i.

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på din uteplats. Medan du väntar på att middagen ska bli färdig i ugnen kan du smita ut och sätta dig en stund på trädäcket, eller kanske plocka in ett par tomater till salladen. Din gräsmatta är lättskött och ger goda möjligheter för kreativa gröna fingrar. Här finns även plats för lek och bus. På kvarterets planerade lekplats väntar mer lekutrymme och spontant umgänge med de nya grannarna.

Entré

I familjens nya hem finns plats för ytterkläder, ryggsäckar, cykelhjälmar och annat som man vill lägga av sig när man kommer hem. Längst ena väggen finns en skjutdörrsgarderob som hjälper till med förvaringen. Här ryms även dammsugaren och de andra städredskapen för städdagarna.

Kök och vardagsrum

Radhusets entréplan är skapat för umgänge. I vardagsrummet möblerar du enkelt med matsalsmöbel och den bekväma soffan för lugna stunder. Från vardagsrummet kommer du direkt ut på familjens uteplats som blir en självklar förlängning av de sociala ytorna för umgänge. I köket finns det utrymme för hemmakocken att vara kreativ på, och för densamma att snabbt svänga ihop mellanmål som faller alla i smaken. Matplatsen i köket blir en avslappnad mötesplats vid veckans alla måltider. Skärbrädor och bunkar trivs bra på de stilrena bänkytorna.

Utemiljö

På framsidan av ditt nya radhus finns en liten gräsplätt och plats för bilen. Mer avskilt på baksidan finns den större uteplatsen med trädäck och gräsmatta. Med en egen uteplats kan du duka upp till middagar och fest utomhus, anlägga en egen liten trädgård och måla om utemöblerna. Utemöblerna och annat förvaras smidigt i det fristående förrådet på trädgården.

Sovrum 1

Från fönstren i det största sovrummet ser du ut över din egen uteplats. På 14 kvadratmeter ryms en dubbelsäng och sängbord där du kan stapla böckerna som väntar på att läsas. Kläderna förvarar du i en rymlig garderob med smart inredning från Elfa. Här kan du hänga och vika kläderna sorterade efter funktion eller färg.

Sovrum 2 och 3

Övervåningens två mindre sovrum ligger bredvid varandra i andra änden av övervåningen. Här är två lika stora sovrum med varsin garderob och fönster som vetter mot gatan.

Badrum och gästtoalett

Mellan övervåningens sovrum finns familjens badrum där det är skönt att koppla av med ett bad. Vill man hellre duscha finns det möjlighet till det på gästtoaletten som ligger i anslutning till entrén. Båda rummen erbjuder förvaring i spegelskåpen över handfaten och är stilrent utformade med ljust kakel från golv till tak och ett klinkergolv som är enkelt att hålla rent, och som dessutom är skönt varmt för kalla fötter.

Tvättstuga

En egen tvättstuga är en uppskattad hjälp i vardagens bestyr. Tvättmaskinen och torktumlaren håller ordning på kläder och lakan med låg energiåtgång. Med en ovanliggande arbetsbänk underlättas ditt arbete med vikandet av den rena tvätten innan du sorterar in den i rätt garderober.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan