Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Generös uteplats i soliga Täljö Strandäng

Bjud in nya och gamla vänner till middag på din rymliga altan. När maten är uppäten kan ni sitta kvar och njuter av dagens sista sol medan barnen springer av sig på gräsmattan framför.

Ditt nya hem ligger i ett naturnära och socialt kvarter. Gott om plats för familjens aktiviteter finns både i det rymliga huset och på den generösa uteplatsen. Söderläget ger uppskattad sol på altan och gräsmatta och även ett vackert ljusinsläpp till husets två våningar. När ni vill ut i naturen finns både hav och skog nära till hands i natursköna Österåker kommun.

Entré och hall

I entrén möts du av hemmets öppna känsla och du ser hela vägen fram till baksidans uteplats. Din entré rymmer familjens ytterkläder med en garderob i hörnet och plats för hatthylla och skoställ. Det varma klinkergolvet är skönt för nerkylda utomhusfötter.

Kök och vardagsrum

I ditt stilrena kök finns gott om ytor för gemensamma middagsförberedelser. Disken sköts av diskmaskinen, som precis som resten av vitvarorna är energieffektiv och klimatsmart. Vid matplatsen kan du duka upp för familjemiddagen, och här går även att möblera med långbordet för släktkalasen. I vardagsrummet ryms soffgruppen och läsfåtöljen.

Uteplats

Via vardagsrummet når du familjens uteplats. Den rymliga altanen och gräsmattan ger frisk luft på nära håll, och erbjuder gott om plats för umgänge. I anslutning till uteplatsen finns praktisk förvaring i det intilliggande förrådet.

Sovrum 1

Ditt största sovrum vetter mot uteplatsen och blir en skön plats att dra sig tillbaka till. Här har du plats för en dubbelsäng, och längst den ena väggen sträcker sig en garderobsvägg. Med en praktisk och flexibel inredning i garderoberna får du hjälp att organisera och hålla ordning på kläderna.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen finns i varsin ände av övervåningen. Här finns plats för säng och sängbord, vid sidan av legosamlingar och hemliga världar. Rummen passar också bra som arbetsrum.

Allrum och klädkammare

Övervåningen hålls ihop av allrummet. Här finns en öppen yta att anpassa efter familjens behov och önskemål. Mittemot badrummet finns här också en rymlig klädkammare där du kan gömma undan urvuxna kläder och förvara annat viktigt.

Badrum och gästtoalett

I entrén finns familjens gästtoalett med smidig hörndusch. En trappa upp ligger badrummet i praktisk närhet till alla sovrum. Här kan du koppla av med ett varmt bad utan att oroa dig för kö till toaletten. Båda rummen är stilrent designade med helkaklade vita väggar och ett lättstädat klinkergolv med golvvärme.

Tvättstuga

Familjens tvätt blir både ren och torr i tvättstugan med klimatsmarta vitvaror och egen ingång. En ergonomisk arbetsbänk ovanför maskinerna underlättar vardagsbestyren med sortering och vikning. Här finns även husets städskåp som snällt förvarar städartiklarna mellan städdagarna.

Framsidan av huset

Utsidan av entrén till ditt nya hus pryds av en liten gräsmatta. Här finns även plats för bilen på tomtens egen uppfart.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan