Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Gavelläge och solig trädgård i Täljö Strandäng

Välkommen till din trädgård som blir ett lättillgängligt komplement till den rika omkringliggande naturen. På Täljöhalvön finns gott om aktiviteter både för badfantaster och landkrabbor.

Din egen utomhusmiljö når runt tre av husets sidor som tack vara gavelläget har en extra bit gräsmatta att njuta av. Familjens nya hus klarar Svanenmärkningens hårda krav och är smart planerat. Söderläget gör att du har sol från morgon till kväll på baksidan med trädäck och gräsmatta. Utanför trädgården finns kvällsdopp, skogsäventyr och skridskoåkning inom räckhåll i den natursköna omgivningen.

Entré och hall

Från framsidan av ditt nya hus kliver du in i entrén där du möts av hemmets öppna känsla redan innanför dörren. Garderoben i hörnet hjälper till att trolla bort ytterkläderna och skapa ordning och reda. I entrén finns utrymme för mer förvaringsmöblemang eller en sittplats för trötta ben.

Kök och vardagsrum

Familjens öppna entréplan ger stora ytor för umgänge och lek. I köket kan du sno ihop kvällens middag samtidigt som du har uppsikt över aktiviteten på uteplatsen och i trädgården. Med nya energieffektiva vitvaror gör du miljön och plånboken en tjänst.

Uteplats

Ditt trädäck når du från dörren i vardagsrummet. Här har du generösa ytor att möblera med möbler och hemtrevliga växligheter. Ett par bekväma vilstolar kommer väl till pass med tanke på uteplatsens söderläge. Framåt hösten stuvar du behändigt undan utemöblemanget och krocketspelet i det fristående förrådet.

Sovrum 1

Hemmets sovrum är placerade på övervåningen, och det största är på tretton kvadratmeter. Garderobsväggen ger gott om plats för förvaring, och på hemmets vackra ekparkett får du plats med den breda sängen och sängbord i par där frukostbrickan och högen med böcker kan husera.

Sovrum 2 och 3

Sovrum 2 och 3 vetter mot varsitt håll. Här ger ljusa väggar och fint ljusinsläpp rum som enkelt kan omvandlas mellan barnrum, lekrum och arbetsrum.

Allrum och klädkammare

Övervåningens allrum ger mer plats för familjen att umgås på. I rummet som binder ihop övervåningen finns plats för en soffhörna. Med en smart bäddsoffa blir det här platsen där långväga gäster kan övernatta. Den rymliga klädkammaren ger plats åt lådor och pryttlar som inte behöver vara framme just nu. Pynt och maskeradkläder får här en självklar plats. Klädkammaren blir också en plats för familjens klädförvaring.

Badrum och gästtoalett

Ditt nya hus har ett badrum på övervåningen och en gästtoalett med dusch en trappa ner. De dubbla rummen minskar risken för långa köer och sura miner. Rummen är lättskötta och stilrena med ljust kaklade väggar och klinkergolv. Den vattenburna golvvärmen uppskattas av kalla fötter.

Tvättstuga

Familjens tvättstuga har dörr mot köket och även en separat entré ut. Rummet är försett med energieffektiva tvätt- och torkmaskiner, en rostfri ho och bra arbetsbänk. Städskåpet är smidigt placerat invid maskinerna.

Framsidan av huset

Husets framsida ger plats för bilen på uppfarten. Här startar också gräsmattan som via den ena långsidan hemtrevligt bilder ihop husets framsida och baksida.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan