Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Nyproduktion i Ormbacka
Premiärträff 1 september 2024
Planerad

Fjärilshusen i Ormbacka

Hållbart nära naturen

Ägandeform:
Äganderätt
Antal rum:
5 - 6
Storlek:
122 - 159 m²

Så placerar sig husen

Vilket är ditt läge?

Fem hus på 122 kvm ligger som radhus där morgonsolen lyser upp framsidan från Växthusvägen. Den trallbelagda altanen med förråd får kvällssolen från väster. Tre fristående hus på 140 kvm har sin soliga framsida i söder och den stora trallbelagda altanen med förråd med utsikt mot den gröna naturmarken. De åtta fristående villorna på 159 kvm placerar sig i två lägen. Två villor har utsikt mot naturmark och dagvattenstråk, övriga sex vänder sina soliga trädäck mot den gröna gemensamhetsytan i söder.

Fjärilshusen i Ormbacka

Hälsa på i vårt hus på 122 kvm

Fjärilshusen i Ormbacka

Hälsa på i vårt hus på 159 kvm

Beskrivning

Missa inte premiärträffen 1 september - gör en intreseanmälan redan idag.

Hållbart nära naturen

I attraktiva Ormbacka i Järfälla tar ett nytt grönskande grannskap form, Fjärilshusen. Här trivs du som vill hitta ett hållbart hem nära naturen – endast en halvtimme från Stockholm city. Våra 16 svanenmärkta hus som äganderätter har solceller på taken och grönskande gårdar med blommande perenner som blir till hem för fjärilar och pollinatörer.

I Fjärilshusen är hållbarhet mer än bara ord – det är en självklar del av grannskapet. De energieffektiva husen är miljömärkta och förses med solceller och laddmöjligheter för elbil. Naturen är en viktig del av grannskapet där gestaltningen hämtar sin inspiration från skog, äng och vatten. Grannskapet, som på sikt kommer att bestå av cirka 70 hus i olika storlekar och ägandeformer, placerar sig kring gemensamma platser och stråk där små som stora grannar kan träffas. För att främja den biologiska mångfalden berikas grannskapet med blommor, buskar och träd som gynnar bin och pollinerare, skyfallsdammar som med sin växtlighet blir till fina blickfång samtidigt som de vid behov kan hantera stora mängder regnvatten och komplementsbyggnader som får gröna sedumtak.

För oss på Bonava sträcker sig hemmet längre än husväggarna. Därför har vi gjort plats för spännande lek med lekhyddor och stockar att balansera på, mysig pergola och grill för gemensamma middagar och plats för odling och fruktlundar.

För ett enklare vardagsliv

När det gäller vardagens bekvämligheter finns allt du behöver runt knuten. Förskolor, skolor, mataffärer, cykel- och promenadstråk eller för en stunds avkoppling på golfbanan. Och om du vill ta dig in till stan är det snabbt och smidigt med buss eller tunnelbana.

Fördelar med Fjärilshusen

 • Alla hus får solceller på taken
 • Laddstolpe på uppfarten
 • Hus med äganderätt
Svanenmärket

Ditt hem är Svanenmärkt. Det har god ljudisolering, bra ventilation och är energisnålt.

Läs mer om Svanenmärkningen

Bilder

Området

 • Service och shopping

  Här bor du bekvämt. Bara en kort bil-, cykel- eller busstur bort finns Barkarby Handelsplats, Veddesta centrum och Jakobsbergs Centrum med all tänkbar service. Och på behagligt avstånd finns ett stort utbud av skolor och förskolor – det ligger dessutom två gymnasieskolor i närheten.

 • Kommunikationer

  Bara 2,3 kilometer från området hittar du pendeltågsstationen som tar dig till Stockholms central på 18 minuter. Ännu närmare kommer den nya tunnelbanan att få en uppgång, i Veddesta. På Fornvägen finns en busshållplats som trafikeras av linje 543 och tar dig till pendeltågsstationen. Och för bilfärder når du E18 på cirka 2 minuter.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Tänk dig att kunna bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Genom att köpa ett Svanenmärkt hus från Bonava gör du just det. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.