Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Emma i Göteborg

Det är de små sakerna som gör ett rum levande

Emma Kléen vill att vi ska våga inreda med personliga detaljer och tänka på att skapa en röd tråd i inredningen för att skapa rum att trivas i.

Hej Emma, kan du beskriva ditt drömrum?

I mitt drömrum ska det vara lugna dova färger med stora fönsterpartier ut mot en härlig utsikt. Jag tycker att det naturliga ljuset i ett rum är viktigt då det hjälper oss att känna glädje och energi.

Hur har du inrett ditt favoritrum hemma?

Mitt favoritrum just nu är vårt kök. Jag och min sambo har nyligen köpt en lägenhet där inredningen var ganska stel och rak med mycket vitt och raka kanter. För att få bort det där kantiga och raka ville jag mjuka upp hela känslan i lägenheten, framförallt i köket. Jag lät ett gammalt runt matbord som jag ärvt från min farmor sätta prägel på hela köket och har valt att inreda med runda och mjuka former. Jag har även använt mig av tyger, framförallt gardiner i linne som hänger från tak till golv, tillsammans med mjuka mattor.

I taket hänger en gammal 80-tals trumpet-lampa från IKEA i vit metall. Lampan är rund men ger ett kantigt intryck, vilket gör att det mjuka och raka möts på ett bra sätt och på så sätt kompletterar varandra väl i köket.

Vilka är dina bästa inredningstips?

Mina bästa inredningstips är att verkligen våga inreda sitt hem. Många glömmer det där lilla extra som personliga föremål och inredningsdetaljer.

Våga inreda med en färg hemma, det behöver inte vara någon markant färg utan en dov blå eller grön fungerar utmärkt. Man kan exempelvis använda samma kulör på prydnadskuddarna som man hittar i tavlan ovanför soffan eller tvärtom, på så sätt skapar man en röd tråd i sin inredning.

Det är de små sakerna i inredningen som gör ett rum levande och på så sätt gör att man trivs hemma.