Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Inredning – så går det till

Att välja inredning, steg för steg

När du skrivit på köpehandlingarna till din nya bostad återstår den kanske mest lustfyllda delen – att välja stilkoncept och tillvalspaket. Vi har redan gjort de svåra valen och lämnar nu det roliga till dig. Här beskriver vi hur det går till, steg för steg.

Att välja inredning upplever många är bland det roligaste, men också svåraste kring att köpa en nyproducerad bostad. Det finns en rad beslut att ta kring både färg, form och funktion. Som tur är kommer du inte att stå ensam med alla dessa val.

Vi har gjort grundjobbet

Det första urvalet av olika produkter har vi tillsammans med våra arkitekter och leverantörer redan gjort åt dig. När det sedan är dags för alla resterande val som du själv får göra finns en av våra inredningskoordinatorer med för att guida och hjälpa dig längs hela vägen.

Möte med din inredningskoordinator

I god tid innan du ska lämna in din slutgiltiga beställning kommer du att få träffa vår inredningskoordinator. Tillsammans går ni igenom alla tänkbara val av inredning och tillval samtidigt som du får tips och råd kring de olika valen, anpassat efter just dina behov och hur din livsstil ser ut.

Fem stilkoncept – något för alla smaker

Det ska vara enkelt att hitta den stil som passar just dig. Därför har vi gjort form-, material- och färgval som skapar en enhet i hela hemmet. Välj mellan fem olika stilar med stor bredd, från det mer traditionella till det mer vågade, något för alla smaker. Vi har gjort de svåra valen för att göra det lättare för dig att hitta en stil som passar dig. När du känner dig nöjd med dina inredningsval kan du lugnt luta dig tillbaka medan vi fortsätter att färdigställa ditt nya hem. 

siteassets/ambience-no-people/stilleben_mork_380x340.jpg

I våra showrooms har vi handtag, bänkskivor och annat så att du kan känna på materialen.

siteassets/bonava-staff/ik_380x340.jpg

Våra inredningskoordinatorer guidar dig och kan svara på dina frågor.

siteassets/ambience-no-people/stilleben_ljus_380x340.jpg

Vi hjälper dig att matcha material och färger så att du får ett snyggt resultat som står sig över tid.

Förändringar i planlösningen

I vissa fall går det att välja en alternativ planlösning. Detta framgår i så fall av de ritningar som finns med i broschyren du får från oss. Den alternativa planlösningen ingår inte i grundpriset för bostaden utan blir en extra kostnad som ska täcka utgifter för nya ritningar, material och tillkommande arbete. Ritningar skickas till dig för godkännande och handlingarna måste returneras till oss senast dagen innan beställningsdagen.

Köket anpassas efter dina eventuella tillval

Köksuppställningen i ditt nya hem går inte att förändra eftersom detta påverkar både el, VVS, ventilation och byggtid. Men naturligtvis anpassas ditt kök utifrån de tillval du eventuellt gjort. På köksritningen du får från oss kan du se exakt hur ditt kök kommer att se ut och vad som ingår.

Den slutliga beställningen

Efter ditt möte med vår inredningskoordinator får du alltid betänketid så du känner dig nöjd och trygg med de val du gjort. Därefter får du en skriftlig sammanställning som du behöver godkänna och skicka tillbaka till oss senast dagen innan beställningsdagen. Efter beställningsdagen går det inte att göra några nya beställningar eftersom inredningsprodukt­erna har lång leveranstid. Om sammanställningen av någon anledning inte skulle godkännas i tid inreds bostaden i Bonavas standardstil.

Kontrollera din beställning

Var noga med att kontrollera att alla dina inredningsval och eventuella planändringar verkligen stämmer. Om du ändrar dig kring något eller om det har skett något miss­förstånd måste du omgående ta kontakt med din inredningskoordinator. Din beställning är bindande och kan inte ändras efter beställningsdagen.

Förändringar i sortiment

Bonava reserverar sig för förändringar som kan ske i leverantörens sortiment. Om en produkt utgår kommer denna att ersättas med en annan likvärdig produkt. Observera att det inte går att beställa annan inredning än den som presenteras i våra prislistor och broschyrer.

Dags för besiktning

Innan du får tillträde till din nya bostad sker en slut­besiktning av en opartisk besiktningsman. Det är viktigt att du är med så du kan kontrollera dina inredningsval och ge synpunkter.

Betalning av tillval

Du betalar för dina tillval först i samband med att du får tillträde till bostaden. Din faktura kommer cirka 30 dagar innan tillträdet.

Garanterat bra bostad

För att du som kund ska känna dig trygg med din bostad och dina tillval så omfattas tillvalen av 5 års ­produktgaranti för flerbostadshus samt 2 år för ­småhus.