Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.

Sigtuna stadsängar

Området

 • Natur och aktiviteter

  Sigtuna har som ambition att det aldrig ska vara längre än tio minuter till ett grönområde. Här finns fantastiska strövområden och naturreservat och både Askare hage och Hällsboskogen ligger strax intill. Precis runt knuten från Sigtuna Stadsängar finns mängder av skidspår vintertid och så snart isen lagt sig är det bara att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på Mälaren.

 • Skolor och förskolor

  Sigtuna är kanske mest känt för Sveriges största internatskola SSHL, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, men här finns ett stort utbud av förskolor, grund- och gymnasieskolor. Många barnfamiljer väljer att flytta till Sigtuna just för kommunens satsningar på barn och ungdomsverksamheter. I Sigtuna Stadsängar byggs en helt ny skola med plats för 600 elever, förskola till årskurs nio.

 • Värt att veta

  Vad innebär det att Sigtuna stadsängar vill bli Sveriges mest hållbara stadsdel? Planeringen av den nya stadsdelen har skett genom en omfattande dialog med medborgarna och en visionsstyrd planeringsprocess, vilket är något unikt i Sverige. Fokus har legat på hållbar stadsplanering utifrån social, ekonomisk, demokratisk och ekologisk hållbarhet. Bland annat premieras de utvecklare som kan uppvisa betydande miljömässiga fördelar i byggandet med en markrabatt.

 • Hitta hit

  Varje dag strömmar tiotusentals människor till, från och genom Sigtuna- Arlandaområdet. Goda kommunikationer med tåg, bussar, bil, flyg och båt gör det enkelt att bo här. Pendeltåget tar dig till Stockholm eller Uppsala på cirka 20 minuter och du når Arlanda på en kvart. Åker du bil är du snabbt ute på E4:an eller 263:an som knyter an till området. I takt med att Sigtuna Stadsängar byggs ut kommer nya kommunala bussar att börja trafikera den nya stadsdelen.