Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Stor trädgård i familjevänliga Vita Stenen

När du kan öppna dörren och kliva ut i en egen trädgård minskar gränsen mellan inomhus och utomhus och det är enkelt att låta allt från måltider till praktiska sysslor flytta ut i utomhusmiljö.

Välkommen till ett välplanerat hus där stilren utformning och praktiska och hållbara lösningar. De 121 kvadratmeterna är fördelade på två våningsplan där det ena låter det sociala ta plats och det andra ger plats för lugn och ro. Gräsmattan når runt tre av husets sidor tack vare gavelläget, och utanför den egna tomten väntar ditt nya kvarter där du kan träffa grannarna på torget och nere vid skärgårdsbastun.

Entré

I entrén väntar bra förvaringsutrymme för ytterkläder och prylar direkt till vänster. Här har du ett klinkergolv som är behagligt varmt av entrévåningens golvvärme. Ett par steg in tar hemmets eleganta och matta ekparkett vid.

Kök och vardagsrum

Med ett umgängesvänligt entréplan kan ni umgås oavsett om det är gemensam aktivitet som står på schemat eller om alla grejar med sitt eget vardagspyssel. Köket, matplatsen och vardagsrummet möts i en halvöppen planlösning där olika möblemang får plats. I köket finns trivsam yta för veckans matlagning av varierande ambitionsnivå. Bra förvaring och energieffektiva vitvaror ger grunden för middagsbestyren.

Uteplats

En egen utemiljö hemma är lika värdefullt året om. Här väntar lata stunder i solen, spring och lek och vardagligt hemmafix. Uteplatsen består av ett möbleringsvänligt trädäck och en egen gräsmatta. Du får trivsamt sällskap av solen till förmiddagskaffet.

Förvaring och parkering

Utemiljön rymmer även plats för bilen och andra grejer. Bilen kan du parkera smidigt till höger om entrén i din egen carport, och med ett förråd har du gott om plats för utemöblerna när årets grillsäsong är över.

Duschrum och tvättstuga

Familjens tvätt sköts i den egna tvättstugan. Här väntar toppmoderna vitvaror, en bra arbetsbänk och förvaring i städskåpet. Vill du hänga upp tvätten utomhus är det enkelt att komma direkt ut med en groventré. Hörndusch, wc-stol, tvättställ med kommod och handdukstork ger ett stilrent duschrum på andra sidan entrén.

Allrum och klädkammare

Med ett allrum på övervåningen följer den sociala ytan med upp. Ytan kan användas som ett andra vardagsrum, eller byggas om till ett fjärde sovrum med fönster mot entrésidan. Den rymliga klädkammaren mittemot badrummet står för en del av våningens förvaring.

Badrum

Här sätter du fötterna på golvvarma klinkerplattor efter badet, och handduken torkar fort på handdukstorken. Kommoden ger bra förvaring och spotlights i taket ger belysning. Den plana spegeln har egen belysning. Badrummet ligger smart placerat mellan övervåningens sovrum.

Sovrum 1

Ditt nya sovrum ger tretton kvadratmeter för vila och egentid. Du har ett fönster som vetter mot uteplatsen och garderobsväggen ger plats åt hela samlingen med kläder. Förutom den breda sängen finns här rum för annan hemtrevlig inredning för ett harmoniskt sovrum.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen väntar i var sitt hörn med gott om plats för sängen, skrivbordet och samlingar med leksaker och grejer. Rummen är lika stora och vetter åt olika håll. Den matta ekparketten blir basen för olika möblemang.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.