Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Småstadsliv nära staden

I Österåker kan du leva småstadslivet samtidigt som storstaden finns en halvtimme bort. Hemma på Täljöhalvön bor du i ett familjevänligt kvarter i ett hus med trivsamma ytor på två våningsplan.

När det vankas ledig dag finns det mycket att välja på i ditt nya område oavsett om kultur, idrott eller friluftsliv står på dagens önskelista. Kanske får du tips på ett nytt utflyktsmål av dina nya grannar när ni springer på varandra på det lokala torget. Efter teaterbesök och kajakutflykter är ditt nya tvåvåningshus platsen att längta hem till.

Entré

Hemma hos dig välkomnar du vänner och familj i en ljus entré som öppnar upp mot entrévåningen. Hemmets matta ekparkett tar vid efter entréns klinkerplattor, och hela entrévåningen har en skön golvvärme. Direkt till vänster finns gott om plats för jackor och skor.

Kök och vardagsrum

Lugna hemmakvällar och festliga middagar kan ta plats i vardagsrummet som får in ljuset från generösa fönster mot uteplatsen. Här är även platsen för vardagligt hemmapyssel. I ditt nya kök ordnas veckans matlagning i en stilrent designad miljö. Hemma hos dig är alla vitvaror energieffektiva för en hållbar energiåtgång. Diskmaskinen är snyggt integrerad och ungen och mikron är smart placerade i ett högskåp.

Uteplats

Med en egen utemiljö får naturen följa med hem. Du har en egen gräsmatta där plats för odling och lek väntar, och bakom vardagsrummets glasdörr finns uteplatsens trädäck. Här kan du duka upp sommarmånadernas måltider och koppla av under lugna stunder.

Förvaring och parkering

Förutom trädäck och gräsmatta finns även carport och förråd utanför husets väggar. Till höger om entrén finns plats för bilen i hemmets carport, och du har ett förråd där kubbspel, trädgårdsspadar och annat viktigt kan gömmas undan.

Duschrum och tvättstuga

Tvättstugans groventré är perfekt när du kommer hem efter en lerig promenad eller med de tunga matkassarna som ska direkt in i köket. Tvättstugan rymmer förutom tvättmaskin och torktumlare även arbetsyta och förvaring. I den rostfria hon kan de ömtåliga plaggen tvättas. Duschrummet på andra sidan entrén minimerar körisken när du vill ta ett avkopplande bad en trappa upp. Klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar ger ett trivsamt och stilrent rum.

Allrum och klädkammare

Förutom sovrum rymmer övervåningen en umgängesvänlig yta och förvaring i en klädkammare, allt med hemmets matta ekparkett som bas. Allrummet lämnar plats för en till soffgrupp eller till ett fjärde sovrum. Pryttlar och kläder av alla de slag kan flytta in klädkammaren bredvid trappan.

Badrum

Badkaret står redo för avkopplande långbad. I kommoden finns smidig förvaring, och spegeln över tvättstället har egen belysning. Resten av ljuset kommer från spotlights i taket. Badrummet har samma stilrena utformning som duschrummet, och golvvärmen följer med upp hit.

Sovrum 1

Med ett sovrum på tretton kvadratmeter kan den breda sängen få plats samtidigt som rummet känns luftigt och harmoniskt. När du drar upp rullgardinen efter nattens sömn är det din egen uteplats som du ser. Dagens kläder hänger redo i rummets generösa garderobsvägg. De smidiga skjutdörrarna sparar plats.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen erbjuder trivsam plats för sängen och skrivbordet på hemmets ekparkett. Rummen som mäter åtta kvadratmeter var är placerade i var sin hörna på övervåningen. En lättmöblerad yta och stilren utformning är en bra grund för barnrum, extrarum eller arbetsrum.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.