Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Stor trädgård granne med havet

Hemma hos dig blir den stora gräsmattan en självklar del av hemmets yta. Här finns generöst med plats för de gröna fingrarna och för ben med mycket lek och spring i sig.

Uteplatsens fördelaktiga sydvästläge ger gott om sol och ljus till trädäcket och den generösa gräsmattan. En ledig sommardag är den direkta närheten till havet extra uppskattad för ett svalkande dopp. Inne i huset bor du på 139 smart planerade kvadratmeter på två våningsplan. Entrévåningens öppna umgängesytor balanseras med övervåningens sovrum för lugn och ro.

Entré och hall

I entrén välkomnas du med fri sikt fram till glasdörren som leder ut till uteplatsen. Köket finns på vänster sida och till höger har du duschrummet och tvättstugan. Mittemot tvättstugan finns förvaringsutrymme och här har entréns klinkergolv övergått i hemmets matta ekparkett. Hela entrévåningen har hemtrevlig golvvärme.

Vardagsrum och kök

I köket finns generöst med plats för matlagning och måltider i trivsam köksmiljö. Med gott om bänkyta kan flera kockar hjälpa till när gemensam matlagning står på schemat. Diskmaskinen är snyggt integrerad och ung och mikro smart placerade i högskåp. Alla vitvaror är miljömedvetet energisnåla. I vardagsrummet väntar mer umgängesvänlig yta. Det stora fönstret suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus och med altandörren öppen följer den friska luften med in.

Uteplats

När du öppnar vardagsrummets glasdörr väntar din egen utemiljö. Trädäcket passar perfekt för möblemang och trevligheter, och den generösa gräsmattan ger en grön oas hemma med gott om plats för odlingar av blommor och grödor. Lek och bus finns det också plats för.

Tvättstuga och duschrum

I tvättstugan underlättas vardagens tvättbestyr med dina nya vitvaror. Rena och torra kläder kan du smidigt vika och sortera på den ovanliggande bänken i skön arbetshöjd. Golvvärmen blir ett trivsamt sällskap om vintern, och om sommaren kan groventréns dörr släppa in sköna fläktar. Duschrummet vägg i vägg är utrustat med wc, hörndusch, tvättställ med förvaring och en handdukstork.

Allrum och klädkammare

En del av övervåningens allrum kan förvandlas till ett sovrum på nio kvadratmeter med hjälp av en vägg. Allrummet kan också bli en plats för en lugn soffhörna nära sovrummens avskildhet. Klädkammaren mittemot badrummet ger ett hem åt maskeradkläder och ouppackade lådor.

Badrum

Praktiskt placerat mellan övervåningens sovrum finns ditt nya badrum. Här sätter du fötterna på golvvarma klinkerplattor efter badet, och handduken torkar bra på handdukstorken. Kommoden ger bra förvaring och spotlights i taket ger belysning.

Sovrum 1

På den matta ekparketten står den breda sängen fint. Här har du utsikt mot din egen uteplats och gräsmatta när du drar upp rullgardinen och släpper in ljuset. Kläderna får sin plats i rummets stora klädkammare.

Sovrum 2 och 3

Ett rum på tio och ett på elva kvadratmeter gör sig fint som barnrum eller kanske hemmaateljé. Den matta ekparketten och de ljust målade väggarna blir grunden för möblemangen. Nedanför fönstren finns den egna entrén och den lugna kvartersgatan.

Parkering och förvaring

Utöver trädäck och gräsmatta har du även en carport för bilen i din nya utemiljö. Förrådet blir platsen att stuva undan utemöblerna när sommaren tagit slut. Här kan de vila invid jordpåsar och spadar till nästa säsong.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.