Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Med generös trädgård och naturen runt hörnet

I natursköna Täljö Strandäng bor du med många spännande utflyktsmål och naturaktiviteter på behändigt avstånd. Närheten till naturen följer med hela vägen hem med den generöst tilltagen trädgården.

Här bor du nära naturen med trädgård utanför dörren och hav och skog i närområdet. Familjens nya hem är stilrent designat och passar bra in i den närliggande skärgårdsmiljön. Med smarta miljöval och energieffektiva vitvaror bor du här i ett Svanenmärkt hus med rymliga ytor. Närmaste centrum hittar du fem kilometer bort och i det familjevänliga kvarteret finns en gemensam lekplats att samlas vid.

Entré och hall

Med ett klinkergolv med vattenburen golvvärme ger entrén ett varmt välkomnande åt frusna fötter. Golvvärmen breder ut sig på hela entréplanet och i badrummet en trappa upp. Här möts familj och vänner direkt av hemmets öppna yta. Längre in i hallen finns plats för förvaring och städredskapen förvaras smidigt i familjens städskåp.

Kök och vardagsrum

I ditt nya hem består det öppna entréplanet till större delen av köket och vardagsrummet och ger plats för matlagning, lek och avkoppling. Veckans måltider tillagas på energieffektivt vis med dina nya vitvaror, och bänkytorna ger gott om plats för flera kockar. De många fönstren åt olika väderstreck och den vackra ekparketten skapar en ljus och luftig atmosfär.

Uteplats

Även utomhus finns stora ytor för familjen att umgås på. På familjens altan kan vardagliga och festliga middagar ätas med den friska luften som sällskap. Gräsmattan når runt tre av husets sidor och ger gott om plats för kullerbyttor, krocket och bus. Här finns även plats för en och annan rabatt för de gröna fingrarna.

Sovrum 1

När du vill dra dig undan från hemmets sociala ytor väntar övervåningens sovrum. Det största ligger lite avskilt vid ena hörnet och ger gott om plats för vila och återhämtning. Här ryms en stor säng och sängborden där böckerna för lediga stunder kan vänta på sin tur. Ljuset kommer in från fönstret som vetter mot familjens uteplats.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen ger gott om plats för möblering utefter familjens önskemål och behov. Rummen ligger i nära anslutning till varandra och till badrummet. Här finns utrymme för kojbygge och legovärldar, vid sidan av sängar och byråer.

Allrum och klädkammare

Familjen har plats att umgås även på övervåningen i det öppna allrummet. Rummet kan även göras om till ett fjärde sovrum eller arbetsrum. Övervåningen rymmer också familjens kläder i de två klädkamrarna.

Badrum och gästtoalett

I badrummet och på gästtoaletten med dusch ger de helkaklade ljusa väggarna en stilren känsla. Här finns förvaring i spegelskåpen ovanför handfaten och handduken torkar på de varma handdukstorkarna. Klinkergolvets golvvärme är skön för nybadade fötter.

Tvättstuga

I din nya tvättstuga finns energieffektiva vitvaror som underlättar vardagens bestyr. Ovanför tvätt- och torkmaskinen finns en praktisk arbetsbänk där du sorterar strumpor och tröjor i ergonomisk höjd. Tvättstugan har även en egen separat entrédörr.

Parkering och förvaring

Bilen parkerar du smidigt på den egna uppfarten invid framsidans entré. Här är det en kort väg att gå med matkassarna när du varit och handlat. Framåt hösten kan utemöblerna stuvas undan i det praktiska förrådet på trädgården.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.