Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat hus med naturen runt knuten

Sovrum på övervåningen och gott om plats för matlagning och umgänge på entréplan – välkommen till ett smart planerat hus med egen trädgård. Utanför trädgården väntar ett socialt och naturnära kvarter.

Här bor familjen i ett öppet och generöst planerat hus som det är skönt att komma hem till. Direkt när du kliver in i entrén ser du vardagsrummets ljusa yta och vidare ut till trädgården där både lek och odlingar för gröna fingrar får plats. Med ett trädäck har familjen en uppskattad matplats för sommarmiddagarna. Platsen passar lika fint för lata stunder i solstolen med en tidning som sällskap.

Entré och hall

Här välkomnas vänner och familj i en ljus entré med stilrent klinkergolv. Till höger finns gästtoaletten med hörndusch följt av familjens tvättstuga, och till vänster ligger köket. I hallen finns plats för förvaring och även städskåpet där dammsugaren och moppen kan vila mellan städningarna.

Kök och vardagsrum

Entréplanets sociala planlösning erbjuder gott om utrymme för umgänge, lek och lugna stunder. I det stora vardagsrummet kan du slappa i soffan eller duka upp till fest med långbord. Med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och kyl och frys i fullhöjd har du ett rymligt kök där du kan sno ihop snabba vardagsrätter eller ta god tid på dig för helgens middag.

Uteplats

Familjens nya uteplats består av ett trädäck och en rymlig gräsmatta som sträcker sig runt tre av husets sidor. Med en egen trädgård finns naturen och den friska luften alltid nära till hands. På gräsmattan finns plats för äventyr och lek, och på trädäcket kan sommarmiddagen dukas upp.

Sovrum 1

I övervåningens ena hörn ligger ditt nya sovrum lite avskilt. Ekparketten och fönstren mot uteplatsen ger rummet en harmonisk känsla. Här ryms den stora sängen där det är skönt att pusta ut efter en lång dag.

Sovrum 2 och 3

De mindre sovrummen mäter tio respektive elva kvadratmeter och har fönster ut mot gatan. Även här finns hemmets vackra ekparkett och ljusa väggar.

Allrum och klädkammare

Direkt ovanför trappan finns övervåningens sociala utrymme som kompletterar ytorna en trappa ner. Med två klädkammare är övervåningen också platsen där familjens kläder förvaras.

Badrum och gästtoalett

I nära anslutning till övervåningens sovrum ligger familjens badrum, och en trappa ner finns gästtoaletten med dusch smidigt placerad i hallen. Här minskar risken för stressad köbildning under morgonrushen. Rummen är stilfullt designade med ljust kakel och mörkgrått klinkergolv.

Tvättstuga

Familjens tvättstuga går att nå både från hallen och från den separata entrén. Här sköts familjens tvätt när tvättkorgen är fylld. De energieffektiva tvätt- och torkmaskinerna är smart placerade under en praktisk arbetsbänk med ho där ömtåliga plagg kan tvättas med varsam hand.

Parkering och förvaring

På husets högra sida från entrén sett finns plats att parkera bilen på den egna uppfarten. I trädgården finns även familjens fristående förråd som ger förvaring åt skidor och utemöbler utefter säsongens behov.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.