Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Sena familjemiddagar i kvällssolen

Efter en fartfylld utflyktsdag i området som bjuder in till friluftsliv är det skönt att landa på familjens uteplats med trädäck och gräsmatta i skönt söderläge innan grillen tänds till middagen.

I naturnära Täljö Strandäng bor du i ett familjevänligt grannskap med salta bad på promenadavstånd. Familjens nya hus är utrustat med energieffektiva vitvaror med både miljöns och plånbokens bästa i åtanke. Här bor du bekvämt med gott om sociala utrymmen, rymligt kök och egen tvättstuga. På övervåningen väntar sovrummen när dagen lider mot sitt slut.

Entré och hall

I familjens välkomnande entré finns ett vackert och lättskött klinkergolv som uppskattas av kalla fötter. Några steg in i hallen finns plats för förvaring och här är även ett städskåp placerat.

Kök och vardagsrum

Det sociala entréplanet består av vardagsrum och kök som går ihop i en öppen planlösning. De generösa ytorna i köket ger gott om plats för kastruller och skärbrädor när matlagning står på schemat. De energieffektiva vitvarorna är en välkommen hjälp i vardagsbestyren. Vardagsrummets ljusinsläpp kompletteras av fönstret vid matplatsen i köket och ger ett behagligt ljus. I vardagsrummen finns dörren mot uteplatsen och plats för långbordet när det vankas stor middag.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på ditt trädäck som ligger skönt avskilt på husets baksida. Här ryms både de bekväma solstolarna och möblemanget för middagen där söderläget bjuder in solen som gäst. Efter trädäcket övergår uteplatsen i en rymlig gräsmatta.

Sovrum 1

Med utsikt över den egna uteplatsen ligger familjens största sovrum något avskilt på övervåningen. Här finns tretton kvadratmeter att inreda för vila och återhämtning.

Sovrum 2 och 3

I övervåningens andra del finns de två något mindre sovrummen placerade. Hemmets vackra ekparkett når även in hit, och båda rummen har ljusinsläpp från fönster som vetter mot framsidan. Här finns plats för säng, leksaker och byrån med strumpor och byxor.

Allrum och klädkammare

Familjens övervåning knyts ihop av ett allrum som ger plats för umgänge. Här finns även möjlighet att sätta upp en vägg för att skapa ytterligare ett sovrum. Två klädkammare ger gott om plats för alla sorters kläder och annat som är skönt att stuva undan men ändå ha nära till hands.

Badrum och gästtoalett

Den stilfulla designen med ljusa helkaklade väggar och praktiskt klinkergolv återkommer i övervåningens badrum och hallens gästtoalett med dusch. Koppla av med ett långt bad utan att oroa dig för irriterande köbildning.

Tvättstuga

Din nya tvättstuga ligger i anslutning till hallen med närhet till trappan till övervåningen. Genom tvättstugans separata entrédörr är det enkelt att bära ut den rena tvätten när vädret tillåter torkning genom sol och vind. Tvättmaskin och torktumlare är energieffektiva och praktiskt placerade under en arbetsbänk i ergonomisk höjd.

Parkering och förvaring

Höger om familjens entré kan du parkera bilen på den egna uppfarten. Utemöbler, målarstegar och krocketspel försvaras smidigt i det fristående förrådet på trädgården när de inte används.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.