Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

Hus-118-B, 5 Rum, 139 m²

Beskrivning

Rymligt hus i socialt och barnvänligt kvarter

I familjevänliga Täljö Strandäng är det promenadavstånd till skola och i kvarteret väntar en lekplats för lek med grannarna. Ditt nya hem har gott om sociala ytor och en egen trädgård att njuta av.

Här bor du i ett hus med två våningar i ett tryggt område med närhet till hav och friluftsliv. Packa matsäckskorgen och ta med familjen ut i skärgården, eller stanna hemma och koppla av på uteplatsen med trädäck och gräsmatta. Söderläget gör att ni får sällskap av solen större delen av dagen. På övervåningen väntar tre stora sovrum och möjlighet för ett fjärde. Familjens nya hem rymmer ytor för både umgänge och egentid.

Entré och hall

Från entrén möts du direkt av våningens ljusa och öppna planlösning med gott om ljusinsläpp. Du har härlig vattenburen golvvärme på hela entréplanet, och plats för förvaring några steg in i hallen, där även familjens städskåp finns placerat.

Kök och vardagsrum

I köket lagas veckans måltider på energieffektivt manér med stilrent designade vitvaror. Generösa bänkytor ger gott om plats för fler kockar som vill hjälpa till. Matplatsen i köket blir en uppskattad mötesplats för familjen där man förutom att äta kan planera för äventyr och utflykter och läsa läxor. I vardagsrummet finns öppna ytor att möblera för umgänge, lek och slappa stunder i soffan.

Uteplats

I anslutning till vardagsrummet ligger familjens uteplats med fördelaktigt söderläge. På trädäcket kan sommarens middagar intas, och på gräsmattan finns gott om plats för spring och bus. Här kan du utmana dina gäster på krocket efter middagen, eller ordna en spännande skattjakt.

Sovrum 1

Lugn och ro väntar i övervåningens största sovrum med plats för den stora sängen. Här kan du spana ner på uteplatsen när du drar upp rullgardinen. På nattduksbordet väntar högen med böcker för lediga och lugna stunder.

Sovrum 2 och 3

I andra änden av övervåningen finns två sovrum till där det förutom pussel, gosedjur och färgpennor även finns plats för säng och förvaringsmöbler. Ljusa väggar och vacker ekparkett passar lika bra i barnrum som i arbetsrum.

Allrum och klädkammare

I de två klädkammarna finns praktisk garderobsinredning som underlättar strukturerandet av kläder och prylar. Allrummet rymmer soffan för högläsning eller spelkvällen, och kan med fördel även byggas om till ett fjärde sovrum.

Badrum och gästtoalett

I nära anslutning till övervåningens sovrum finns familjens badrum där det är skönt att varva ner med ett bad. Vill du hellre ta en dusch finns den möjligheten på gästtoaletten en trappa ner. Båda rummen ger förvaring i spegelskåpen ovanför handfaten och är stilfullt utformade med ljust kakel och klinkergolv som är enkelt att hålla rent och som ger skön värme åt kalla fötter.

Tvättstuga

Tvättmaskinen och torktumlaren står till tjänst när tvättkorgen är full, snyggt placerade under en användbar arbetsbänk med rostfri ho. Familjens tvättstuga går att nå både från hallen och från en egen separat entré.

Parkering och förvaring

Invid framsidans entré finns plats för bilen på bekvämt avstånd till hemmet. Med ett eget fristående förråd finns smart förvaring för utomhusmöbler och trädgårdsspel.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.