Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Stilren design och solig trädgård

Familjens nya Svanenmärkta hem har gavelläge och rymlig trädgård. Husets stilrena design rimmar väl med den närliggande skärgårdsmiljön, och här finns gott om naturupplevelser på nära håll.

I den stora trädgården som breder ut sig på tre sidor runt huset ger söderläget många soltimmar, och altanen utanför vardagsrummet lämpar sig väl för grillaftnar med nya och gamla vänner i kvällssolen. Familjens nya hem är präglat av stilrena materialval och smakfull design som både är estetisk och praktisk. De energieffektiva vitvarorna i kök och tvättstuga är snälla mot både plånboken och miljön.

Entré och hall

Ta emot vänner och familj i den välkomnande entrén som öppnar upp mot den sociala planlösningen. Entréns praktiska klinkergolv följs av en vacker ekparkett som sträcker sig genom huset. I hallen finns familjens städskåp och plats för förvaring.

Kök och vardagsrum

I hemmets vardagsrum finns god plats för umgänge och avkoppling. Med dörren mot altanen öppen får du sällskap av den friska luften när du dukar upp för kvällens middag. I köket finns plats för ett stort matbord och här kan familjens vardagsmåltider intas med ett bekvämt avstånd till påfyllning och diskmaskin. Köket har generösa ytor och rymmer många kockar, och i kylen och frysen i fullhöjd får råvaror och matlådor plats utan problem.

Uteplats

Även om den omkringliggande naturen ger gott om varierande utomhusmiljöer med närhet till hav och skog, så är det ändå skönt med en egen trädgård att rå om. Här har familjen en lättmöblerad altan i skönt söderläge och en gräsmatta som omringar huset med gott om plats för lek och bus.

Sovrum 1

När du vill ha lugn och ro kan du dra dig tillbaka till sovrummet på övervåningen. Här ryms den stora sängen där det är skönt att dröja sig kvar under lediga och lata mornar. Ljusa väggar och gott om ljusinsläpp ger ett harmoniskt rum.

Sovrum 2 och 3

På övervåningens andra sida finns de två mindre sovrummen som passar bra som barnrum. Här finns plats för säng, fantasivärldar och skrivbord för pyssel och läxor. Från fönstren kan man spana ner och se om det händer något kul på gatan utanför.

Allrum och klädkammare

I övervåningens två klädkammare kan vinterkläder, finkläder och maskeradkostymer prydlig sorteras. Den smarta garderobsinredningen från Elfa hjälper till med ordning och reda. Allrummet ger utrymme för umgänge även på övervåningen.

Badrum och gästtoalett

Helkaklade väggar och klinkergolv återkommer i båda rummen och är både avskalat rogivande och lättskötta. På gästtoaletten finns en praktisk hörndusch och en trappa upp väntar badkaret i bekväm närhet till sovrummet. I badrumsskåpet med spegeldörr kan tandborstar och annat viktigt hållas på plats.

Tvättstuga

Tvättstugan ligger i anslutning till hallen och har även en separat entré mot uppfarten som gör det enkelt att ta med tvätten ut och låta den torka av sol och vind. Ovanför tvättmaskinen och torktumlaren vilar en smidig arbetsbänk med ho.

Parkering och förvaring

Bilen parkerar du på den egna uppfarten till höger om entrén. Här kan matkassar lastas ut på ett bekvämt avstånd till ytterdörren. I förrådet som ligger invid trädgården finns gott om plats för förvaring av utemöblerna och annat som är skönt att stuffa undan när det inte används.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.