Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Gavelläge och solig trädgård

Längst ut på kvarterets gata hittar du ditt nya hus på Täljöhalvön i Österåker. Här bor du på två trivsamma våningsplan med ett gavelläge som ger extra plats för gräsmattan.

När du drar upp rullgardinen på morgonen ser du ner över din egen uteplats och gräsmatta från andra våningen. En trappa ner väntar de öppna ytorna för matlagning och umgänge. Här kan du duka upp frukosten vid kökets matplats eller ta med dig frukostbrickan till soffan vid det stora fönstret mot uteplatsen innan dagens aktiviteter sätter igång.

Entré och hall

Plats för jackor och skor finns i utrymmet mittemot tvättstugan ett par steg in i hallen, och här finns också familjens städskåp. I entrén finns väggyta för kroklisten och spegeln. Klinkergolvet övergår i en ekparkett och hela entrévåningen har golvvärme.

Vardagsrum och kök

Husets entrévåning låter det sociala ta plats. Köket med matplats knyts ihop med vardagsrummet med generösa ljusinsläpp. Här är det enkelt att umgås även om inte alla gör samma sak. Köket ger gott om plats för husgeråd och matvaror. Med kyl och frys i full höjd behöver råvaror och rester inte trängas. Den integrerade diskmaskinen och resten av vitvarorna gör jobbet med minimal energiåtgång.

Uteplats

Uteplatsens trädäck väntar utanför vardagsrummets yta. Här dukar du upp sommarens måltider i skön utomhusmiljö. Trädäcket är enkelt att möblera och blir din egen uteservering. Gavelläget längst ut på gatan ger dig en extra bit med gräsmatta vilket ger mer plats för de gröna fingrarna och för benen med spring i.

Tvättstuga och duschrum

Vardagens tvättbestyren underlättas med en egen tvättstuga. Här väntar energieffektiva vitvaror och en bra arbetsbänk. Vill du hänga upp tvätten utomhus är det enkelt att komma direkt ut med genom groventrén. Hörndusch, wc, tvättställ och handdukstork ger ett trivsamt duschrum på andra sidan väggen.

Allrum och klädkammare

Entrévåningens matta ekparkett följer med upp ger en trivsam bas i våningens allrum. Här finns plats för en till soffgrupp eller för ett fjärde sovrum. Kläder, spel och pryttlar kan flytta in klädkammaren mittemot badrummet.

Badrum

Badrummet delar duschrummets utrustning förutom att duschen är bytt mot ett badkar. De helkaklade väggarna och klinkergolvet ger ett snyggt och lättstädat rum. Golvvärmen och handdukstorken är värmande och trivsamma detaljer.

Sovrum 1

Ett stort sovrum på tretton kvadratmeter ligger något avskilt i övervåningens ena hörn. Klädkammaren ordnar med plats åt allt från fritidskläder till festutstyrslar. Nedanför fönstret ser du din egen uteplats när du drar upp rullgardinen på morgonen.

Sovrum 2 och 3

Ett sovrum på elva kvadratmeter och ett på tio finns vid övervåningens andra sida. Här finns plats för säng och annan trivsam möblering. Fönstren släpper in ljus och bjuder på spaningsläge ner mot den lokala gatan.

Parkering och förvaring

Till höger om entrén, i anslutning till groventrén in till tvättstugan, kan du parkera bilen i carporten. Hemmets förråd ordnar med plats åt trädgårdsgrejer, leksaker och utemöbler.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.