Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

Hus-115-B, 5 Rum, 139 m²

Beskrivning

Rymligt hem i socialt kvarter

I ditt nya kvarter kan grannar i alla åldrar träffas på det lokala torget. Här är det enkelt att träffa nya vänner att bjuda in på spontana middagar eller att låna trädgårdsverktyg av.

I ditt nya kvarter finns trivsamma mötesplatser för grannarna. Hemma har du din egen oas med två välplanerade och rymliga våningar. Uteplatsen med trädäck och gräsmatta blir en uppskattad del av hemmet där lek och spring utomhus kan ske på bekvämt avstånd. Från vardagsrummets stora fönster i full höjd har du praktisk utsikt mot gräsmattans yta, och fönstren bidrar till rummets ljusa atmosfär och minskar gränsen mellan inomhus och utomhus.

Entré och hall

Här tar du emot vänner och familj i en ljus hall som öppnar upp mot hemmet. Väggarna ger utrymme för trivsamma krokar och hallspegeln. Ett par steg in finns plats för familjens jackor och skor. Hemmets matta ekparkett tar vid efter entréns klinkerplattor, och hela entrévåningen har en skön golvvärme.

Vardagsrum och kök

I köket finns utrymme för matbordet invid fönstret där du kan duka upp i trivsam köksmiljö. I vardagsrummet finns plats för fler sällskapliga möblemang för alla olika tillställningar. Långsamma helgfrukostar och snabba tisdagsmiddagar ordnar du på spatiösa bänkytor i köket med energieffektiva vitvaror till hjälp.

Uteplats

Baksidans uteplats består av en gräsmatta och ett trädäck, båda i skönt sydvästläge. En egen utemiljö är lika värdefullt året om. Här väntar långa, lata stunder i solen, spring och lek och praktiska lösningar som att låta tvätten torka i sol och vind.

Tvättstuga och duschrum

I din tvättstuga med egen groventré sköter tvättmaskinen och torktumlaren jobbet med familjens tvätt. I den rostfria hon i bänken ovanpå kan de ömtåligaste plaggen återfå sin forna glans. Duschrummet minskar körisken när någon vill ta ett långt bad en trappa upp. Här har du helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme.

Allrum och klädkammare

Förutom sovrum finns även ett allrum en trappa upp som ger mer umgängesyta till hemmet. Rummet kan byggas om till ett fjärde sovrum om så önskas. Övervåningens ena klädkammare ligger praktiskt placerad mellan sovrummen.

Badrum

Badrummet delar duschrummets eleganta utformning med helkaklade väggar och klinkerplattor med golvvärme. Här väntar badkaret för avkopplande stunder och efter badet kan du hänga upp handduken på handdukstorken.

Sovrum 1

Hemmets största sovrum blir platsen att dra sig undan till för lugn och ro. Här får du plats med en säng av valfri bredd och du har trivsam yta för rogivande detaljer. I klädkammaren ryms hela samlingen med kläder och en hel del grejer.

Sovrum 2 och 3

Vägg i vägg vid övervåningens andra sida finns de två mindre sovrummen. Rummen har bekväm närhet till badrummet och ger lättmöblerade rum för egentid och vila.

Parkering och förvaring

Bilen kan du parkera på din egen uppfart med carport. För utomhusprylarna som inte behövs just nu finns gott om förvaring i förrådet. Här är det enkelt att stuva undan utemöbler och spadar.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.