Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Bo havsnära på Täljöhalvön

Det havsnära läget ger många sköna dopp under sommartid, och för vinterns bad finns skärgårdsbastuns behagliga värme som en viktig ingrediens. Hemma har du 139 trivsamma kvadratmeter på två våningar.

På Täljöhalvön ger det havsnära läget en direkt närhet till svalkande bad och skärgårdsutflykter. I omgivningarna finns också skog och grönområden. Hemma i kvarteret finns trivsam grönska och du har en egen trädgård att njuta av. Inne i det nya huset väntar ett socialt entréplan med öppna ytor och en övervåning med egna rum.

Entré och hall

I entrén har du ett lättstädat klinkergolv som sedan övergår i hemmets matta ekparkett. Ytterkläder och städattiraljer får plats i utrymmet mittemot tvättstugan.

Vardagsrum och kök

På entrévåningen får det sociala chans att breda ut sig. Ett stort kök med matplats möter ett luftigt vardagsrum med generösa ljusinsläpp. I köket ordnar du med snabba mellanmål och experimenterar med nya smaker på stilrena och rymliga köksbänkar. Den integrerade diskmaskinen och de andra vitvarorna sköter sina sysslor med minimal energiåtgång.

Uteplats

Vardagsrummets glasdörr leder ut till ditt nya trädäck. Här ute kan du duka upp sommarens måltider och koppla av under lugna stunder. En egen utemiljö släpper naturen nära inpå. Du har en egen gräsmatta där plats för odling och lek väntar.

Tvättstuga och duschrum

Till höger om entrén finns ett duschrum som följs av hemmets tvättstuga. I tvättstugan väntar energieffektiva vitvaror och bra bänkyta för vikning och sortering. Groventrén är perfekt när du kommer hem efter en lerig löprunda. Duschrummet är helkaklat och smart planerat.

Allrum och klädkammare

En trappa upp möts du av det trivsamma allrummet som ger mer plats för umgänge. Rummet kan även göras om till ett fjärde sovrum. Förvaring utanför sovrummen finns i övervåningens ena klädkammare.

Badrum

Efter badet torkar handduken fort på handdukstorken, och när du plockar fram produkterna ur kommoden är golvvärmen i klinkergolvet ett skönt sällskap. Ljuset kommer från spotlights i taket och från planspegelns belysning.

Sovrum 1

I klädkammaren kan kläder och prylar få sitt ordnade hem. I rummet finns plats för den breda sängen och sängbord i par. Den matta ekparketten blir en bra grund för möblemanget och utanför fönstret ser du din egen uteplats.

Sovrum 2 och 3

Hemmets två mindre sovrum mäter tio respektive elva kvadratmeter och ligger trivsamt vägg i vägg. Här väntar lättmöblerad yta med plats för säng, skrivbord och en och annan lekhörna.

Parkering och förvaring

Utomhus finns mer förvaring i förrådet. Här kan du smidigt stuva undan pulkor eller kubbspel utifrån säsong. Utemöbler och jordpåsar och annat viktigt får också plats. När du kommer hem med bil kan du parkera i carporten till höger om entrén.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.