Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Plats att växa i Svanenmärkt hus

Välkommen till ett hem där praktiska lösningar och stilren utformning är basen. Du har 139 välplanerade kvadratmeter fördelade på två våningar och en uteplats i sydvästläge.

När du kliver in genom dörren till ditt nya hem ser du hela vägen fram till det öppna vardagsrummet och vidare ut mot altanen och trädgården. Köket väntar till vänster och till höger har du tvättstugan och duschrummet. Den vitmålade furutrappan leder upp till övervåningen där tre sovrum och ett badrum väntar. Allrummet kan enkelt göras om till ett fjärde sovrum om familjen växer.

Entré och hall

Här kommer du in i en entré med fri sikt fram till vardagsrum och uteplats. Jackor och skor får plats i utrymmet mittemot tvättstugan, och städskåpet ger plats för trasor och moppar.

Vardagsrum och kök

Det umgängesvänliga entréplanet låter det sociala ta plats. Här kan ni umgås oavsett om det är en gemensam aktivitet som står på schemat eller om alla grejar med sitt eget vardagspyssel. Köket och vardagsrummet möts i en halvöppen planlösning där olika möblemang får plats. I köket finns trivsam yta för matlagning. Bra förvaring och energieffektiva vitvaror ger grunden för middagsbestyren.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på ditt nya trädäck. Hit är det enkelt att bära med allt från frukostbrickor till grytor och karotter till kvällens middag. Trädäcket följs av gräsmattan som ger plats för utomhuslek på hemmaplan. Utrymme för de gröna fingrarna finns det med.

Tvättstuga och duschrum

Ett badrum en trappa upp och ett duschrum vid entrén minskar körisken i ditt nya hus. Duschrummet är stilrent utformat och har belysning från spotlights och en planspegel med belysning. Golvvärmen i klinkergolvet värmer frusna fötter. I tvättstugan blir kläder rena och torra i rummets vitvaror.

Allrum och klädkammare

När du kommer upp för trappan har du en klädkammare snett fram åt vänster. Undanstuvade spel och gamla skidkläder kan här hitta hem. Allrummets yta ger möjlighet till ett fjärde sovrum vägg i vägg med det största.

Badrum

Badrummet delar duschrummets stilrena utformning och smarta lösningar. Här har du ett badkar för avkopplande stunder i stället för en dusch.

Sovrum 1

På övervåningen finns ditt nya sovrum. De här tretton kvadratmeterna är platsen att längta till efter en lång dag. När du drar upp rullgardinen på morgonen är det ner mot din egen uteplats som du ser från fönstret. Klädkammaren ger plats för kläder och prylar i ordnade rader.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen ger plats för vila, pyssel och lek. Här finns lättmöblerad yta med ekparkett och vitmålade väggar som bas. Från fönstren kan man spana ner på vad som är på gång på den lokala gatan.

Parkering och förvaring

Med en carport vid sidan av huset får bilen sin plats. Förrådet ordnar med förvaring för allt från gräsklipparen till kubbspelet.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.