Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Friluftsliv utanför dörren och välplanerade rum

En löprunda i skogen, en fisketur på sjön eller en badutflykt vid mjuka skärgårdsklippor – i Österåker har du gott om alternativ när du vill låta naturen och ett aktivt friluftsliv ta plats i vardagen.

Efter den långa löprundan kan du pusta ut och stretcha hemma på uteplatsens trädäck. Vid blött väder är tvättstugans separata grovingång extra uppskattad för leriga löpskor och kläder. Från tvättstugan kan du sedan kliva in till hemmets öppna entréplan med kök och vardagsrum som öppnas upp mot uteplatsen. En trappa upp har du badrummet och de tre sovrummen.

Entré och hall

I din välkomnande entré finns gott om väggyta för krokarna och spegeln. Ett par steg in finns plats för samlingen med ytterkläderna, och städskåpet ger dammsugaren ett hem. Entréns klinkergolv övergår i hemmets vackra ekparkett och på hela entrévåningen finns skön golvvärme.

Vardagsrum och kök

På vänster sida från entrén väntar ditt nya kök där veckans matlagning ordnas i en stilrent designad miljö. Hemma hos dig är alla vitvaror energieffektiva för en hållbar energiåtgång. Diskmaskinen är snyggt integrerad och ungen och mikron är smart placerade i ett högskåp. Mysiga hemmakvällar och festliga middagar kan ta plats i vardagsrummet som får in ljuset från generösa fönster mot uteplatsen.

Uteplats

Med ett trädäck i soligt sydvästläge blir uteplatsen enkelt en ny favorit hemma hos dig. Här finns rum både för matplatsen och de bekväma vilstolarna och för en och annan växt. Gräsmattan kan göra drömmarna om en egen liten köksträdgård sanna.

Tvättstuga och duschrum

I tvättstugan blir tvätten ren och torr i dina nya maskiner. Ovanför finns en smidig arbetsbänk med rostfri ho. Vägg i vägg finns entrévåningens duschrum. Helkaklade väggar och klinkergolv blir basen i rummet med dusch, wc och tvättställ.

Allrum och klädkammare

Övervåningens allrum ger en avskild men ändå öppen plats för en till soffhörna. Om ett sovrum till eller kanske ett arbetsrum står på önskelistan finns här utrymme för det. Klädkammaren mittemot badrummet hjälper till med familjens förvaring.

Badrum

I badrummet kan du avsluta dagen med ett avkopplande bad. Handdukstorken gör att handduken är varm och torr när du kliver ut badet, och golvvärmen tar emot fötterna. I kommoden finns bra förvaringsyta och du har en planspegel med belysning och spotlights i taket.

Sovrum 1

När du kommer upp för trappan finns dörren till ditt nya sovrum rakt fram. Här kliver du in i ett rum på tretton kvadratmeter där vila och egentid får stå i centrum. Klädkammaren hjälper till med att hålla ordning och reda i rummet.

Sovrum 2 och 3

Två mindre sovrum väntar vid övervåningens andra sida. Här finns trivsam plats för barnrum eller arbetsrum. Hemmets matta ekparkett blir grunden för möblemanget och fönstren vetter ut mot kvartersgatan.

Parkering och förvaring

Med ett förråd utomhus har du gott om plats för utemöblerna när hösten smyger sig på. Ett och annat verktyg kan husera här också. Bilen kan du parkera smidigt till höger om entrén i din egen carport.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.