Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Plats för umgänge i Österåker

Med ett trädäck i soligt sydvästläge har du den självklara platsen för sommarens spontana middagar och uppstyrda festligheter. Inomhus har du öppna ytor och egna rum på två våningar.

När kvällens middag är uppäten och dagen börjar svalna kan ni värma upp den planerade skärgårdsbastun för mer värme och ett sent dopp. Med havet inom räckhåll är det enkelt att låta skärgårdens friluftsliv ta plats i det sociala. Efter festligheter och sena bastubad är det skönt att landa på övervåningen i ditt nya hus där de rymliga sovrummen väntar.

Entré och hall

I entrén kliver du in på ett klinkergolv som är behagligt varmt av entrévåningens golvvärme. Ett par steg in tar hemmets ekparkett vid. Mittemot tvättstugan väntar plats för ytterkläder och städattiraljer, och i entrén finns gott om väggyta för krokar och annat.

Vardagsrum och kök

Ditt umgängesvänliga entréplan består av ett kök med matplats och ett vardagsrum som möts med en halvöppen planlösning. Vardagsrummet ger generöst med plats åt favoritsoffan, fåtöljen och hyllan med böcker och spel. I köket finns gott om utrymme för flera hemmakockar vid köksbänkarna. Stilrena kökssnickerier och energieffektiva vitvaror är grunden för snabba mellanmål och avancerade middagar.

Uteplats

Uteplatsen i fördelaktigt sydvästläge består av ett trädäck och en gräsmatta. Trädäcket är enkelt att möblera och blir din egen uteservering under sommarmånaderna. Gräsmattan ger plats för spring och lek och för de gröna fingrarna.

Tvättstuga och duschrum

Vägg i vägg finns entrévåningens duschrum och tvättstuga. I tvättstugan får tvätten och andra vardagsbestyr gott om utrymme, och här finns en egen groventré. Du har energisnåla vitvaror och bra arbetsyta. Duschrummet i helkaklat utförande är stilrent och välplanerat.

Allrum och klädkammare

Ovanför trappan väntar mer plats för umgänge i familjens allrum. Vid behov kan här blir ett fjärde sovrum. Klädkammaren mittemot badrummet get uppskattad förvaring.

Badrum

Badrummet väntar på bekvämt avstånd från våningens sovrum. Här sätter du fötterna på golvvarma klinkerplattor efter badet, och handduken torkar fort på handdukstorken. Kommoden ger bra förvaring och den plana spegeln har egen belysning.

Sovrum 1

Hemmets största sovrum ger tretton kvadratmeter för vila och egentid. Fönstret vetter mot uteplatsen och klädkammaren ger plats åt hela samlingen med kläder.

Sovrum 2 och 3

Vid övervåningens ena sida finns de två mindre sovrummen. Rummen mäter tio respektive elva kvadratmeter och de gör sig lika fint som barnrum som arbetsrum eller extrarum. Här finns trivsam plats för sängen och skrivbordet på hemmets ekparkett.

Parkering och förvaring

Förutom trädäck och gräsmatta består din utemiljö även av plats för bilen i carporten. Här kan du parkera i smidig anslutning till groventrén. I förrådet kan utemöbler och verktyg husera.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.