Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Solig trädgård i sociala Täljö Strandäng

Vid kvarterets lekplats kan du stifta nya bekantskaper och få tips för nästa utflykt i det naturnära och aktiva området. Utanför det egna hemmet väntar en generös gräsmatta för lek på nära håll.

Välkommen till familjens nya hem, beläget på natursköna Täljöhalvön. Kvarterets lekplats och den planerade skärgårdsbastun blir naturliga mötesplatser i det sociala kvarteret, och i omgivningarna finns naturen nära till hands. Hemma väntar ett ytsmart och välplanerat hem med sociala utrymmen på entréplan och sovrum en trappa upp. Runt huset sträcker sig en gräsmatta som rymmer allt från lek och spring till ambitiösa trädgårdsland.

Entré och hall

Från husets framsida kliver du in i den välkomnande entrén. Till vänster finns familjens kök och till höger gästtoalett följt av tvättstuga. Utanför tvättstugan finns städskåpet där dammsugare och mopp får vila mellan städningarna. Här finns även plats för jackor, skor, kepsar och hjälmar.

Kök och vardagsrum

Det generösa vardagsrummet har fönster och dörr mot baksidans uteplats, och med dörren öppen blir trädäcket en förlängning av vardagsrummet under sommarhalvåret. Här finns, förutom plats för matsalsmöbel och soffa, även rum för bokhyllan och favoritfåtöljen för lässtunden. Köket är stilrent designat med ljusa luckor och bänkytor.

Uteplats

Utanför vardagsrummet kan sommarens middagar dukas upp på trädäcket, och runt huset sträcker sig gräsmattan på tre sidor tack vare gavelläget. Utemiljöns generösa storlek ger många soliga timmar. Utmana familj och gäster i en kubbturnering efter middagen, eller bred ut dig på en filt på gräsmattan.

Sovrum 1

Vid dagens slut är detta ett rum att längta till. Familjens största sovrum ligger lite avskilt på övervåningen och ger gott om plats för lugn och ro. Fönstret vetter mot baksidans uteplats och här kan du släppa in den svala morgonluften när det är dags att vakna.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen finns även två mindre sovrum som kan användas som barnrum, lekrum eller arbetsrum utifrån behov. Hemmets stilrena känsla följer med även in hit med den vackra ekparketten och ljusa väggar.

Allrum och klädkammare

Övervåningen knyts ihop med ett allrum som ger en social yta även på detta plan. Här finns plats för en soffa att kura ihop sig i. Övervåningen rymmer även två klädkammare med smarta förvaringslösningar från Elfa som hjälper till med att hålla ordning på familjens kläder och prylar.

Badrum och gästtoalett

I badrum och gästtoalett sträcker sig ett ljust kakel från golv till tak. Klinkergolvet har en trivsam golvvärme och på handdukstorkarna torkar handdukarna fort. På övervåningen finns möjligheten att ta ett bad i familjens badkar, och entréplanets gästtoalett har en praktisk hörndusch.

Tvättstuga

När tvättkorgen är full är den egna tvättstugan ett välkommet tillskott. Energieffektiva tvätt- och torkmaskiner hjälper till med tvätten, och på den ovanliggande arbetsbänken kan kläder sorteras och vikas. Här finns även en separat entré.

Parkering och förvaring

Till höger om framsidans entré finns plats att parkera bilen på den egna uppfarten. Några meter fram, invid gräsmattan, finns familjens fristående förråd där sånt som inte behövs just nu kan skuffas undan.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.