Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Promenadavstånd till havet och gott om förvaring

Promenera ner till den planerade skärgårdsbastun och varva varm avkoppling med svalkande dopp. Från bastun har du bara några minuters promenad till familjens välplanerade hem i Täljö Strandäng.

Här bor du i ett stilrent designat hem som passar väl in i det natursköna området. Materialval och ljusa färgtoner harmoniserar väl med den närliggande skärgårdsmiljön. Med havet nära finns bad, fiske och båtliv runt hörnet. I området finns även gott om naturuppleversel och aktiviteter även för de som föredrar att vara på torra land. Hemma väntar ett välplanerat hem med stora ytor för umgänge och gott om förvaring.

Entré och hall

I den välkomnande entrén väntar ett uppvärmt klinkergolv och en direkt känsla av den öppna planlösningen. Några steg in finns familjens städskåp placerat och här finns även plats för jackor och skor.

Kök och vardagsrum

I det välplanerade köket väntar energieffektiva vitvaror och generösa matlagningsytor. Här fixar du frukostar på språng, improviserar fram en snabb middag eller lägger tid på ett imponerande långkok. Duka upp vid kökets matplats eller i det luftiga vardagsrummet. I vardagsrummet finns plats för både stora familjemiddagar och lugna kvällar i soffan.

Uteplats

Från vardagsrummet når du familjens uteplats. Avskilt på husets baksida finns både altan och gräsmatta. Här väntar middagar, fixande och lek. Även på framsidan finns en gräsmatta att njuta av.

Sovrum 1

När du kommer upp för trappan ligger det största sovrummet placerat rakt fram. Här finns tretton kvadratmeter att möblera för ett behagligt och avkopplande rum. Det stora fönstret vetter mot baksidans uteplats.

Sovrum 2 och

I andra änden av övervåningen finns familjens två något mindre sovrum. Här finns plats för både tågbanor, målarböcker, säng och byrå. Från fönstren kan man spana ner och se vad som är på gång på gatan utanför.

Allrum och klädkammare

Övervåningen ger plats för umgänge i allrummet, eller möjlighet till ytterligare ett stängt rum med en extra vägg. I de två klädkamrarna får allt från skidkläder till festblåsor plats.

Badrum och gästtoalett

Ett badrum på övervåningen och en gästtoalett med dusch en trappa ner minskar risken för köbildning under stressiga mornar. Rummen har helkaklade väggar och klinkergolv som både är lättskötta och estetiska, och den vattenburna golvvärmen blir en välkommen detalj.

Tvättstuga

Familjens tvätt sköts i tvättstugan på entréplan. Det yteffektiva rummet är utrustat med tvätt- och torkmaskin och en praktisk arbetsbänk med rostfri ho. Tvättstugan har en egen entré där det är enkelt att gå ut med tvätten när vädret tillåter utomhustorkning.

Parkering och förvaring

På den egna uppfarten till höger om entrén kan bilen parkeras. När du kliver ur bilen ser du familjens fristående förråd rakt fram innan gräsmattan tar vid. Här finns gott om plats för utemöblerna, odlingsredskapen och annat viktigt.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.