Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Med en inbjudande uteplats och smarta lösningar

Välkommen till ditt nya hem med egen uteplats på Täljöhalvön. Här bor du i ett välplanerat hus nära havet, och med gräsyta både framför och bakom huset kommer naturen nära det vardagliga livet.

Öppna ytor och smarta lösningar präglar familjens nya hem. Vardagens bestyr underlättas med energieffektiva vitvaror med både miljöns och plånbokens bästa i fokus. Gott om plats för förvaring och smarta materialval skapar ett hem där det är enkelt att hålla ordning. I nära anslutning finns Österåkers härliga natur, och i kvarteret finns naturliga mötesplatser vid torgets lekplats. Med öppna gemensamma ytor finns mycket plats för umgänge även hemma.

Entré och hall

Ta emot vänner och familj på ett uppvärmt klinkergolv i entrén. Här tar entréplanets öppna planlösning vid direkt och ger en luftig känsla. I hallen finns plats för städutrustningen och förvaring.

Kök och vardagsrum

Snabba vardagslösningar och välplanerade helgmiddagar – här får all typ av matlagning plats. I kylen och frysen i fullhöjd finns gott om plats för råvaror och matlådor. Luckor och bänkytor är smakfullt utformade och bidrar till den stilrena känslan. I vardagsrummet kan du duka upp till middag eller koppla av i favoritfåtöljen med tidningen.

Uteplats

I det rymliga vardagsrummet finns dörren till familjens uteplats. Här bjuder altanen och gräsmattan in till umgänge, lek, trädgårdspyssel och avkoppling. För de gröna fingrarna finns här plats för både vackra blommor och smakhöjande kryddor.

Sovrum 1

En trappa upp hittar du ditt nya sovrum. Hemmets stilrena ekparkett når in i sovrummen och skapar en behaglig känsla. Här ser du ut över uteplatsen när du drar upp rullgardinen.

Sovrum 2 och 3

I andra änden av övervåningen finns de två mindre sovrummen. Här finns plats för sängen, skrivbordet och byrån där strumpor, tröjor, gosedjur och annat viktigt kan samsas.

Allrum och klädkammare

Med två generöst tilltagna klädkammare finns goda förutsättningar för ordning och reda. Här kan du sortera friluftskläder och festblåsor tillsammans med extrakuddar och annat som är skönt att ha nära till hands. Övervåningen knyts ihop av allrummet som kan fungera som allt från ett extra lekrum till en lugn vrå att dra sig undan till.

Badrum och gästtoalett

Ett bad vid dagens slut, eller en snabb dusch efter löprundan, här finns möjligheter till både och. Badrummet och gästtoaletten har samma lättskötta och stilrena design med helkaklade ljusa väggar och klinkergolv. I badrummets spegelskåp kan tandborstana stå på en prydlig rad.

Tvättstuga

Med en egen tvättstuga är de enkelt att hålla ordning på familjens tvätt. På arbetsbänken ovanför tvätt- och torkmaskinerna sorterar du tvätten i en bra arbetshöjd. Med en separat ingång är det smidigt att hänga tvätten utomhus när vädret tillåter.

Parkering och förvaring

Invid framsidans lilla gräsyta finns plats att parkera bilen. Med ett eget utomhusförråd stuvar du enkelt undan utemöbler, badmintonnät och planteringsjord när de inte behövs.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.