Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Öppna ytor för den sociala familjen

I ditt nya kvarter finns gott om naturupplevelser runt knuten sommar som vinter. Havet och skogen ger gott om äventyr året om, och hemma väntar generösa ytor som bjuder in till avslappnat umgänge.

I familjens nya hem välkomnas nya och gamla vänner i den ljusa entrén där man ser hela vägen fram till uteplatsen på baksidan. I det generösa vardagsrummet kan du duka upp långbordet när det vankas kalas, eller stuva undan möblerna och skapa ett dansgolv för stora och små. De rymliga ytorna är enkla att möblera och anpassa efter familjens önskemål. I vardagen blir matplatsen i köket en samlingsplats för måltider och läxläsning.

Entré och hall

Klinkergolvet med vattenburen golvvärme ger ett varmt välkomnande för frusna fötter. Golvvärmen återfinns på hela entréplanet och i badrummet en trappa upp. Längre in i hallen finns plats för förvaring och här ryms städredskapen i familjens städskåp.

Kök och vardagsrum

I ditt nya hus utgör de öppna ytorna för kök och vardagsrum större delen av entréplanet. Här finns plats för matlagning, avkoppling och lek. Maten lagas på klimatsmart manér med energieffektiva vitvaror, och de generösa bänkytorna ger gott om plats för flera kockar. Den stilrena ekparketten och de många fönstren bidrar till en ljus och luftig stämning.

Uteplats

Familjens nya hem ger även plats för umgänge utomhus med egna utemiljöer. På altanen kan bordet dukas för vardag och fest, och på gräsmattan finns platts för kullerbyttor och krocket. På den lilla gräsmattan på framsidan finns plats för en välkomnande rabatt.

Sovrum 1

När du vill dra dig undan från de sociala ytorna väntar ditt nya sovrum på övervåningen. Här ryms den större sängen och sängborden där du kan stapla böckerna som väntar på att läsas. Ljuset får du in från fönstret med utsikt över baksidans uteplats.

Sovrum 2 och 3

I de två mindre sovrummen finns gott om plats för möblering utefter önskemål och behov. Rummen ligger i trivsam närhet till varandra och med nära till badrummet. Här finns utrymme för kojbyggen och legovärldar.

Allrum och klädkammare

Även på övervåningen finns plats att umgås utanför sovrummen. Här ryms soffan för högläsning eller kortspel. Allrummet kan även göras om till ett fjärde sovrum eller arbetsrum. Med två klädkammare finns här även gott om plats för familjens kläder.

Badrum och gästtoalett

I badrum och gästtoalett ger helkaklade ljusa väggar en stilren känsla, och klinkergolvets golvvärme är skönt att sätta fötterna på efter en dusch eller ett bad. Handduken torkar snabbt på handdukstorken.

Tvättstuga

Din nya tvättstuga är försedd med energieffektiva tvätt- och torkmaskiner. Ovanpå har du en praktisk arbetsbänk och en rostfri ho. På bänken kan du smidigt vika och sortera tvätten innan den ska stuvas in i rätt garderober och lådor.

Parkering och förvaring

I anslutning till hemmets entré kan du parkera bilen på den egna uppfarten. Framåt hösten kan du stuva undan utemöblerna i det separata förrådet som ligger vid sidan av huset.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.