Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat hem med närhet till hav och lek

Generösa ytor för familjens alla aktiviteter, gott om förvaring och energieffektiva vitvaror – här bor du i ett smart och hemtrevligt hus med Svanenmärkning.

I hallen möts du av hemmets öppna och sociala planlösning som passar lika bra för vardagens bestyr som för kalas och middagar. Här kan du vara med i samtalet som pågår i soffan medan du förbereder kvällens middag. På övervåningen väntar sovrum för lugn och ro, och utomhus finns naturen tillgänglig både i trädgården och i Österåkers natursköna miljöer med hav och skog.

Entré och hall

Här välkomnas familj och vänner i en ljus entré med lättskött och stilfullt klinkergolv. Till vänster finns köket och till höger ligger gästtoaletten och tvättstugan. Utanför tvättstugan finns städskåpet där dammsugare och mopp får vila mellan städningarna och här finns även utrymme för förvaring.

Kök och vardagsrum

Det sociala entréplanets planlösning ger gott om utrymme för umgänge och lek. Med kyl och frys i fullhöjd, gott om förvaring och generösa arbetsytor har du ett rymligt kök där vardagsmiddagar i hast och långsamma helgmiddagar kan ordnas utan trängsel. I det stora vardagsrummet kan det dukas upp till fest eller slappas i soffan.

Uteplats

Din nya uteplats består av en altan med trädäck och en gräsmatta och återfinns avskilt på husets baksida. Med en egen uteplats finns den friska luften och naturen alltid nära till hands. Med en grill kan sommarmiddagen både lagas och förtäras utomhus, och på gräsmattan finns plats för lekar och äventyr.

Sovrum 1

Lite avskilt i övervåningens ena hörn ligger ditt nya sovrum. Fönstret mot uteplatsen och den vackra ekparketten ger en ljus och harmonisk känsla. Här är det skönt att pusta ut efter en lång dag, och dröja sig kvar på lediga mornar.

Sovrum 2 och 3

De mindre sovrummen mäter tio respektive elva kvadratmeter och kan med fördel användas som barnrum eller arbetsrum utifrån familjens behov. Från fönstren ut mot gatan kan man spana ner för att se när grannarna är ute och leker eller när gästerna kommer.

Allrum och klädkammare

Med två klädkammare är övervåningen också platsen för familjens förvaring. Här kan kläder och prylar struktureras och gömmas undan när de inte behövs. Direkt ovanför trappan finns plats för ett gemensamt utrymme som kompletterar de sociala ytorna på entréplanet.

Badrum och gästtoalett

Med ett badrum på övervåning, i nära anslutning till sovrummen, och en gästtoalett i hallen slipper ni köbildning på morgonen. Här blir även de som föredrar dusch och de som helst badar nöjda. Båda rummen är stilrena och lättskötta ett ljust kakel som sträcker sig från klinkergolvet till taket.

Tvättstuga

Familjens tvätt sköts i tvättstugan som nås både från hallen och från en separat entré. Här blir kläder och lakan rena och torra i energieffektiva vitvaror som är smart placerade under arbetsbänk med rostfri ho där de allra ömtåligaste plaggen får tvättas.

Parkering och förvaring

Invid din framsida med en liten gräsyta finns plats för bilen till höger. Några steg fram når du familjens utomhusförråd som ger tacksam förvaring åt utemöbler och skidor utifrån vad säsongen kräver.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.