Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Plats för familjen i Täljö Strandäng

I ditt nya radhus finns plats för umgänge och lek i ett hem med smarta lösningar och stilren design där du enkelt sätter din egen prägel på alla rum. Ditt familjevänliga kvarter har havet som granne.

Välkommen till ditt nya hem med egen uteplats på den natursköna Täljöhalvön. Här bor du i ett välplanerat radhus i ett område där naturen bjuder på allt från fartfyllda löprundor med vacker vy till avkopplande stunder i den planerade skärgårdsbastun. Naturen ger bra plats för lek och äventyr, och hemma finns en egen uteplats för lek på nära håll. Din skärgårdsidyll ligger bara en halvtimme bort från Stockholms central, och på nära håll finns Åkersberga med butiker och service.

Entré

Här tar du emot vänner och familj på ett uppvärmt klinkergolv i entrén. Den vattenburna golvvärmen går över hela entréplanet och dyker även upp i badrummet en trappa upp. I skjutdörrsgarderoben finns plats för ytterkläder och städutrustning.

Kök och vardagsrum

Välplanerade helgmiddagar och snabba mellanmål – här får alla veckans matlagningsstunder plats. Luckor och bänkytor är smakfullt utformade och ger en stilren köksmiljö. Matplatsen i köket kompletteras med middagsmöbeln i vardagsrummet. Här kan du även kura i soffan eller koppla av med tidningen i favoritfåtöljen.

Utemiljö

Från vardagsrummet når du baksidans uteplats. Altanen följs av en gräsmatta och här finns rum för umgänge, lek, avkoppling och trädgårdspyssel. I förrådet kan du stuffa undan pryttlar och möbler. På hemmets framsida finns plats för bilen och en liten gräsplätt.

Sovrum 1

En trappa upp finns ditt nya sovrum där hemmets vackra ekparkett skapar en behaglig känsla. När du drar upp rullgardinen ser du ut över din egna uteplats. Här får möbleringen med säng och sängbord sällskap av den rymliga garderobsväggen som hjälper till med förvaringen.

Sovrum 2 och 3

De två andra sovrummen ligger längst övervåningens andra sida. Här finns plats för säng och skrivbord, och i den smidiga hörngarderoben ryms strumpor, tröjor, gosedjur och annat viktigt.

Badrum och gästtoalett

Här kan du välja mellan ett avkopplande bad vid dagens slut och en snabb dusch efter träningspasset. Med ett badrum och en gästtoalett med dusch finns möjlighet för båda. Rummen har lättskött och stilren design och bra förvaring i kommoder och spegelskåp.

Tvättstuga

En egen tvättstuga underlättar arbetet med att hålla ordning på familjens tvätt. Tvätt- och torkmaskinerna är smart placerade under en arbetsbänk i ergonomisk vikhöjd. Alla dina nya vitvaror är energieffektiva för miljöns och plånbokens bästa.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan