Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Naturnära hem med smarta lösningar

På Täljöhalvön kan du smita ner till viken för ett kvällsdopp i sällskap med de sista av solens strålar. Hemma väntar ett välplanerat radhus med gott om plats för ett socialt och aktivt liv.

Ditt nya kvarter harmonierar stilfullt med den närliggande skärgårdsmiljön. Här bor du med öppna ytor, gott om förvaring och energieffektiva vitvaror. Från ditt sovrum ser du ut över din uteplats med trädäck och gräsmatta. En trappa ner finns öppna sociala ytor och en praktisk tvättstuga. Du har varierande naturupplevelser inom behändigt räckhåll för både landkrabbor och havsälskare.

Entré

I din nya entré kan jackorna hänga på prydlig rad på den vänstra väggen. I skjutdörrsgarderoben på höger sida finns plats för ytterkläder, cykelhjälmar och ryggsäckar. Här finns även städskåpet som rymmer alla städattiraljerna.

Kök och vardagsrum

Ditt vardagsrum ger öppna och lättmöblerade ytor för familjens umgänge. Hemmets vackra ekparkett ger en bra grund för den personliga prägeln. Här kan du duka upp till kalas med utsikt mot uteplatsen. Festmiddagar och snabba frukostar ordnar du i ditt klimatsmarta kök. Med en ugn i ergonomisk höjd har du bra överblick över brödets gräddning, och efter bakbestyren hjälper den integrerade diskmaskinen till med efterarbetet.

Utemiljö

Från baksidan når du din uteplats med trädäck och gräsmatta. Här finns utrymme för lata stunder, utomhusarbete och lek. När hösten kommer krypande kan sommarmöblerna husera i uteplatsens förråd. Framsidan ger plats åt bilen på uppfarten.

Sovrum 1

Till vänster på övervåningen ligger ditt sovrum lite avskilt. Med en rymlig garderob får du bra plats för ordning och reda på kläder och pryttlar. Du har utsikt mot uteplatsen och gott om plats för säng och sängbord.

Sovrum 2 och 3

I övervåningens andra del väntar två något mindre sovrum som passar fint som barnrum med plats för vila och lek. Garderoberna hjälper till med förvaringen, och från fönstren kan man spana ner på gatan utanför.

Badrum och gästtoalett

Med ett badrum på övervåningen och en gästtoalett med duschhörna en trappa ner minskar risken för köbildning när många ska iväg samtidigt. Helkaklade väggar och klinkergolv skapar stilrena rum, och den vattenburna golvvärmen och handdukstorkarna bidrar till komforten. I spegelskåp och kommoder finns plats för tandborstar, krämer och annat viktigt.

Tvättstuga

I tvättstugan väntar tvättmaskinen och torktumlaren på att hjälpa till med tvätten på energieffektivt vis. Den ovanliggande arbetsbänken underlättar vikande och sorterande.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan