Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Smarta lösningar och havsnära läge

Familjens nya radhus ger gott om plats för umgänge och lek, utan att kompromissa med smarta lösningar och medveten design. Här bord du i ett socialt kvarter med havet som granne.

Här bor du i ett Svanenmärkt hem utrustat med energieffektiva vitvaror som underlättar vardagens bestyr. Hemmets entréplan ger gott om utrymme för familjen att umgås. I köket där ett rejält matbord får plats kan du hjälpa till med läxorna samtidigt som du förbereder middagen. I vardagsrummet finns plats för fredagsmys och middagar. På övervåningen väntar lugn och ro i tre separata sovrum.

Entré

I din välkomnande entré finns gott om plats för jackor, skor, cykelhjälmar och annat som man vill lägga av sig när man kommer hem. Den rymliga skjutdörrsgarderoben ger bra förvaring, och här finns även familjens städförråd. För frusna fötter är klinkergolvet med entréplanets vattenburna golvvärme ett välkommet inslag.

Kök och vardagsrum

I vardagsrummet ryms den bekväma soffan och matbordet som passar bra för de festligare middagarna. I köket finns plats för ett matbord för sex eller fyra personer. Med stilren köksinredning, rostfria vitvaror och en integrerad diskmaskin är det här en plats som bidrar till trevliga och sociala matlagningsstunder.

Utemiljö

På baksidan har du ett trädäck och en gräsmatta att njuta av. Med en egen utomhusmiljö finns möjlighet att duka upp middagen i friska luften, och gott om utrymme för lek och spring. På gräsmattan finns ett fristående förråd för extra förvaring. På framsidan kan bilen parkeras på uppfarten.

Sovrum 1

Efter en lång dag är ditt avkopplande sovrum platsen som du längtar till. Här finns gott om utrymme för en stor säng och i den generösa skjutdörrsgarderoben får allt från morgonrockar till festblåsor plats. Från de två fönstren ser du ut över baksidans uteplats.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen ligger i andra änden av övervåningen. Här finns, förutom plats för tågbanor och målarböcker, även utrymme för säng och byrå. Från fönstret kan man spana ut över vad som händer nere på gatan.

Badrum och gästtoalett

Med ett badrum på övervåningen och en gästtoalett med dusch en trappa ner minskas risken för irriterande köbildning under stressiga mornar. De helkaklade väggarna och klinkergolven är enkla att städa och samtidigt estetiska, och den vattenburna golvvärmen är en välkommen detalj.

Tvättstuga

Familjens tvätt sköts i tvättstugan på entréplan. Det yteffektiva rummet har plats för tvättmaskin, torktumlare och en praktisk arbetsbänk med rostfri ho. På bänken paras strumpor ihop på en ergonomisk höjd.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan