Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjevänligt och naturnära

På Täljöhalvön blir närheten till hav och natur en avslappnad del av livet. Hemmavid finns smarta lösningar och ytor att trivas på. Ditt nya Svanenmärkta radhus är byggt med hållbarhet i fokus.

Förutom att ge en vacker miljö bjuder havet även in till bad, paddling, båtliv och mycket mer. På vintern blir havet din skridskobana, och för den som inte kan få nog av bad kan ett vinterdopp tillsammans med en stund i den planerade bastun vid vattnet locka. För landkrabbor finns gott om skog och natur på land, och du har även nära till golfbanan. Här finns något för alla.

Entré

I entrén välkomnas du av generös förvaring i rummets garderob. De smarta skjutdörrarna sparar plats och skapar en luftig känsla. Till höger finns plats för jackorna att hänga på rad.

Kök och vardagsrum

I vardagsrummet finns gott om plats för umgänge och avkoppling. Med dörren till uteplatsen öppen får du in den friska luften när du dukar upp för kvällens middag. Köket har plats för ett stort matbord och här kan familjen inta vardagsmåltider med bekväm närhet till köket. Ditt nya kök är utrustat med energieffektiva vitvaror. Kyl och frys är båda i fullhöjd och ger gott om plats för veckans mat.

Utemiljö

Även om naturen runt omkring erbjuder gott om utomhusmiljöer så är det skönt att kunna rå om sin egen lilla trädgård. Här har du ett lättmöblerat trädäck och en gräsmatta på baksidan som du når från vardagsrummet. På gräsmattan finns även ditt praktiska förråd där sommarmöblerna enkelt kan ställas undan.

Sovrum 1

På övervåningen ligger det största sovrummet lite avskilt. Här är det skönt att koppla av efter en lång dag, eller stanna kvar lite extra länge en ledig morgon. Med en garderobsvägg finns gott om plats för ordning och reda på allt från strumpor till kostymer.

Sovrum 2 och 3

De mindre sovrummen passar bra som barnrum och kan inredas med en säng och ett skrivbord där legovärldar kan ta form eller fantastiska sagor författas. Med varsin hörgarderob finns plats för ordning och reda även här.

Badrum och gästtoalett

Den stilrena designen med helkaklade väggar och praktiskt klinkergolv med golvvärme återkommer både i familjens badrum och på gästtoaletten med dusch i entrén.

Tvättstuga

I tvättstugan finns en praktisk arbetsbänk som underlättar arbetet med sorterande och vikande. Under bänken finns tvättmaskin och torktumlare som står i din tjänst när tvättkorgen är full. Från tvättstugan har du trappan till övervåningen rakt fram där du smidigt går upp med de rena klädhögarna till de olika garderoberna.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan