Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

Hus-138-A, 5 Rum, 121 m²

Beskrivning

Solig uteplats med gavelläge

Din nya rymliga trädgård fungerar som ett nära och lättillgängligt komplement till den omkringliggande naturen som bjuder in till aktivitet för både landkrabbor och badfantaster.

Runt ditt nya hus har du gott om egen utomhusmiljö. Gavelläget ger en extra bit gräsmatta längst husets långsida, och gör att det går att gå hela varvet runt huset. Perfekt för snabba kull-tävlingar och kurragömma. Tack vare söderläget har du sol från morgon till kväll på husets baksida med trädäck och gräsmatta. Utanför den egna trädgården väntar kvällsdopp, skogspromenader och skridskoåkning i natursköna Österåker.

Entré och hall

Från husets framsida kliver du in i entrén och här möts du av hemmets öppna känsla redan innanför dörren. Med en rymlig garderob är det enkelt att trolla bort ytterkläder och skapa ordning och reda. Här finns utrymme för möblering för mer förvaring, upphängning eller kanske en sittplats.

Kök och vardagsrum

Hemmets öppna entréplan ger stora ytor för familjen att umgås på. I köket tillagar du middagen samtidigt som du har uppsikt över aktiviteten i trädgården. Med dina energieffektiva vitvaror gör du både miljön och plånboken en tjänst.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du direkt ut på ditt rymliga trädäck. Här finns generösa ytor för matmöblemang och bekväma solstolar. Solstolarna kommer väl till pass med uteplatsens söderläge. När vintern kommer stuvar du behändigt undan sommarmöbler och kubbspel i trädgårdens fristående förråd. Gräsmattan bjuder in till lek och hemmaodling.

Sovrum 1

På övervåningen finns hemmets sovrum, där det största mäter tretton kvadratmeter. Här får du plats med dubbelsängen och sängbord där du kan ställa frukostbrickan de lata mornarna. Gott om plats för förvaring ges i garderobsväggen.

Sovrum 2 och 3

De två mindre sovrummen vetter mot varsitt håll. Ljusa väggar och fönster bidrar till att dessa rum enkelt kan omvandlas mellan barnrum, lekrum eller arbetsrum.

Allrum

Även på övervåningen finns plats för umgänge i familjens allrum som binder ihop övervåningen. Här finns plats för en till soffhörna. Med en praktisk bäddsoffa kan långväga gäster enkelt stanna över natten.

Klädkammare

Övervåningens rymliga klädkammare sväljer lådor och pryttlar som inte behövs just nu. Lådan med pynt och maskeradkläderna har här en självklar plats. Här finns även plats för familjens huvudsakliga klädförvaring.

Badrum och gästtoalett

Med ett badrum på övervåningen och en gästtoalett med dusch i anslutning till entrén minskas risken för långa köer och sura miner. Båda rummen är stilrena och lättskötta med ett klinkergolv och ljust kakel som sträcker sig från golv till tak. Kalla fötter uppskattar den vattenburna golvvärmen som finns i båda rummen och på hela entréplan.

Tvättstuga

Din nya tvättstuga har en egen entré och är utrustad med energieffektiva tvätt- och torkmaskiner. Med ett rymligt städskåp är det här rummet som både tvätt och städning utgår ifrån. På arbetsbänken sorterar och viker du familjens tvätt innan den hamnar i rätt lådor och skåp.

Framsidan av huset

På framsidan av huset har du en uppfart där bilen kan stå. Här börjar även hemmets gräsmatta som via ena långsidan binder ihop fram och baksidan på ett hemtrevligt vis.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan