Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat hem med solig uteplats

Kvarterets lekplats blir en av platserna där nya bekantskaper kan stiftas och där du kan få tips på nästa utflyktsmål i ditt naturnära och aktiva område. Din egen uteplats ger utomhusliv på nära håll.

Välkommen till familjens nya hem på natursköna Täljöhalvön. Skärgårdsbastun och lekplatsen blir naturliga mötesplatser i ditt nya kvarter, och omgivningens natur finns alltid nära till hands. Hemma har du ett välplanerat och ytsmart hem med plats för familjen att umgås på det sociala entréplanet, och tre egna sovrum att dra sig undan till en trappa upp. På uteplatsen i söderläge ger trädäcket och gräsmattan egna utomhusmiljöer.

Entré och hall

Du kliver in i den välkomnande entrén från husets framsida. Här möts du direkt av den öppna känslan och har fri sikt fram till uteplatsen. I garderoben finns plats för jackor, kepsar och skor.

Kök och vardagsrum

Med vardagsrummets dörr mot uteplatsen öppen blir trädäcket en uppskattad förlängning av vardagsrummets yta under sommarhalvåret. I vardagsrummet finns plats för matsalsmöbel och soffhörnan, och även för läsfåtöljen och bokhyllan som står redo för lässtunden. Ditt nya kök är stilrent designat och utrustat med vitvaror som hjälper dig med vardagsbestyren med låg energiåtgång.

Uteplats

Här kan sommarmiddagarna dukas upp på trädäcket, och på gräsmattan finn plats för kubbspel och prydliga rabatter. Invid uteplatsen finns ditt fristående förråd där sommarmöblerna får sin boning framåt hösten.

Sovrum 1

Framåt kvällen är det här rummet att längta till. Det största sovrummet på övervåningen ger gott om plats åt möblering för lugn och ro. Du släpper in morgonluften genom fönstret som vetter mot uteplatsen när det är dags att vakna.

Sovrum 2 och 3

Övervåningens två mindre sovrum kan användas som barnrum, lekrum eller hemmakontor utifrån behov. Husets stilrena utformning med ljusa väggar och ekparkett når in i alla sovrum och skapar ljusa och lättmöblerade rum.

Allrum och klädkammare

I övervåningens allrum finns plats för en soffa att kura i, perfekt för en spännande spelkväll. Övervåningen har även en klädkammare som hjälper familjen att hålla koll på kläder och prylar.

Badrum och gästtoalett

Gästtoaletten och badrummet har ett ljust kakel som sträcker sig från golv till tak. Klinkergolvet har en trivsam golvvärme och på handdukstorkarna torkar handdukarna fort. I övervåningens badrum finns ett badkar, och på gästtoaletten en trappa ner väntar en smidig hörndusch.

Tvättstuga

När tvättkorgen är full är det uppskattat med en egen tvättstuga. Din nya tvättstuga sköter tvätt och torkning med energieffektiva vitvaror, och på den ovanliggande arbetsbänken sorterar och viker du i ergonomisk höjd. Tvättstugan har även en separat entré.

Framsidan av huset

På uppfarten invid huset finns plats för bilen. Vid entrén kompletteras baksidans gräsmatta med en mindre gräsmatta som skapar en välkomnande miljö.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan