Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Såld

Hus-133-A, 5 Rum, 121 m²

Beskrivning

Familjevänligt hem med soligt söderläge

Träffa grannfamiljerna på kvarterets lekplats eller promenera ner till havet för ett dopp. Hemma i det nya huset på Täljöhalvön väntar en generös uteplats med trädgård och trädäck i söderläge.

Välkommen till ett rymligt hem med naturupplevelser och lek runt hörnet. Husets öppna ytor gör det enkelt för familjens att umgås, oavsett om det är matlagning, myskväll eller kubbturnering som står på schemat. Tre mysiga sovrum väntar en trappa upp för lugn och ro. Med en uteplats i fördelaktigt läge väntar många stunder med solen som trevligt sällskap. Här bor du nära naturens hav och skog, samtidigt som du når Stockholms urbana liv på 30 minuter

Entré och hall

Innanför entrédörren möts du av ett stilrent klinkergolv och entréplanets hemtrevliga golvvärme. Hörngarderoben rymmer jackor och väskor, och i entrén kan du inreda med hatthyllan och skostället där ytterkläder kan ordnas på prydlig rad. Ett par steg fram finns trappan som leder upp till familjens övervåning.

Kök och vardagsrum

Plats för matlagning och umgänge väntar på det sociala entréplanet. I det stilrent designade köket ordnas veckans måltider med energieffektiva vitvaror som hjälp. I vardagsrummet finns dörren till den soliga uteplatsen, och här finns plats för många runt matbordet.

Uteplats

Från vardagsrummet kliver du ut på ditt trädäck där utemöblerna trivs. Här väntar lata stunder i vilstolen och grillaftnar i kvällssolen vid utebordet. Gräsmattan ger plats åt utomhuslek och äventyr på hemmaplan, och ett stenkast bort finns även kvarterets lekplats. På uteplatsen finns familjens förråd där trädgårdsspadar och kubbspel har sin plats.

Sovrum 1

I övervåningens stora sovrum har du en rymlig garderobsvägg där allt från träningsbyxor till festkläder prydligt kan husera. Här kommer ljuset in över hemmets ekparkett från fönstret som vetter mot uteplatsen. Rummet har plats för dubbelsängen och sängbord i par.

Sovrum 2 och 3

Hemmets två mindre sovrum finns även de på övervåningen. Det ena är försett med en hörngarderob, och i båda finns utrymme för säng och skrivbord på den lättmöblerade ytan.

Allrum och klädkammare

Entréplanets sociala ytor kompletteras med ett allrum en trappa upp. Här finns plats för en soffgrupp för lugna stunder. Det går även fint att sätta upp en vägg för att skapa ett fjärde sovrum. Övervåningens klädkammare bidrar till hemmets förvaring.

Badrum och gästtoalett

Under morgonens bestyr minimeras köbildningen med både ett badrum och en gästtoalett med praktisk hörndusch. Rummen är lättskötta och stilrent inredda. Handdukstorkarna och golvvärmen är välkomna detaljer.

Tvättstuga

Du når din nya tvättstuga från köket och från en separat entré på framsidan. De energieffektiva maskinerna är praktiskt placerade under en arbetsbänk med en rostfri ho där de ömtåligaste plaggen kan få nytt liv. Med den ergonomiska arbetsbänken och entréplanets golvvärme som sällskap går tvättbestyren som en dans.

Framsidan av huset

Framsidan av huset pryds av en liten gräsmatta där välkomnande blommor kan växa. På uppfarten invid huset kan bilen stå.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan