Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat hem i socialt kvarter

Kvarterets lekplats och skärgårdsbastun blir självklara mötesplatser för grannar och nya vänner. Efter dagens äventyr är det skönt att landa hemma för lugn och lek på den soliga uteplatsen.

Öppna ytor och smarta lösningar präglar ditt nya Svanenmärkta hem. Vardagens bestyr underlättas med energieffektiva vitvaror och ergonomiska bänkytor. Generös förvaring och stilrena materialval ger dig ett långsiktigt hem där det är enkelt att sätta sin egen prägel på rummen. Dina öppna ytor har ett vackert ljusinsläpp, och du har en stor uteplats i söderläge att njuta av. Här får familjens sällskap av solen hela dagen under lediga hemmadagar.

Entré och hall

I din välkomnande entré kliver du in på ett vackert klinkergolv där leriga fotspår enkelt städas bort. I entrén finns plats för säsongens ytterkläder i prydlig ordning. Trappan som leder till övervåningen finns ett par steg in.

Kök och vardagsrum

Vardagsrummet och kökets öppna matplats ger plats åt möblemanget för ambitiösa middagar och mysiga hemmakvällar. Pannkakorna till picknicken och dagens middag ordnar du i ditt klimatsmarta och stilfullt designade kök. Under sommarhalvåret blir matplatsen på altanen platsen dit ni bär med tallrikar och karotter.

Uteplats

Familjens nya uteplats består av en träaltan där utemöblerna trivs och en lekvänlig gräsmatta. Förutom lekyta ger gräsmattan även utrymme för de gröna fingrarna att vara lite kreativa. I uteplatsens förråd kan du stuffa undan pulkor och spadar.

Sovrum 1

Familjens största sovrum väntar en trappa upp i bekväm anslutning till badrummet och de andra sovrummen. Fönstret mot uteplatsen släpper in ett behagligt ljus, och i rummets garderobsvägg finns plats för allt från fritidskläder till festblåsor.

Sovrum 2 och 3

Hemmets två andra sovrum har samma ljusa ekparkett som resten av huset. Här finns bra plats för säng, förvaring och lekhörnor. När barnen är utflugna kan rummen enkelt omvandlas till arbetsrum eller gästrum.

Allrum och klädkammare

Med ett allrum på övervåningen få familjen ett andra vardagsrum. Här finns även möjlighet att sätta upp en extra vägg för att skapa ett fjärde sovrum. Klädkammaren hjälper till med ordning och reda, och har plats för allt det där som inte används just nu.

Badrum och gästtoalett

Du kan välja mellan en snabb dusch eller ett avkopplande bad när du har både badrum och gästtoalett med dusch. Den stilrena utformningen med ljust kakel på väggarna är vilsam för ögat och klinkergolvets golvvärme ger skön värme underifrån.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med tvätt- och torkmaskiner som hjälper dig att hålla kläder och lakan i toppskick med låd energiåtgång. Den ovanliggande bänkskivan i ergonomisk höjd underlättar vikande och sorterande. Entréplanets hemtrevliga golvvärme når även in hit.

Framsidan av huset

På framsidan av ditt nya hus väntar en liten prydlig gräsmatta, och här finns entrédörren och även tvättstugans separata ingång. Uppfarten bredvid huset ger plats åt bilen.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till fantasieggande skogspartier och öppna ytor där det alltid finns någonting att hitta på för leksugna barn. I familjevänliga Täljöhalvön är det sällan långt till nästa äventyr. Du har Fredborgsskolan på promenadavstånd och trygga miljöer som ger barnen möjlighet att växa. När det är dags för familjeutflykt finns naturen och friluftslivet runt knuten.

 • Arkitektur

  I både materialval och färgval framhävs det strama, karga och moderna. Vita stenen har både kedjehus och radhus byggda i trä och sten i ljusa och milda färgtoner som smälter in den vackra skärgårdsmiljön. Om du vill grotta ner dig ännu mer i modernistisk arkitektur finns Täljövikens kursgård i närheten. Anläggningen byggdes av den tyske arkitekten Peter Diebitsch 1969 och innehöll 36 hotellrum för LO:s räkning. Nu planeras det att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och fritid

  När du lever med havet på badrocksavstånd är det alltid nära till naturen. På sommaren inbjuder det vattenära läget på Täljöhalvön till bad, fiske, kajakpaddling, och båtliv och på vintern kan du snöra på dig långfärdsskridskor för en tur i vintersolen. På Svinninge Marina tvärs över viken kan du med båt hitta förvaring under vintern. För landkrabbor finns också massor av roligt att hitta på – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt, det tar bara cirka 30 minuter med bil att komma hem. Vill du resa kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station, buss 673 eller blåbuss 683 till Tekniska högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan