Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Täljöhalvön

Slutsålt

Vita Stenen – Äganderätter

5 rum och havsbris

Ägandeform:
Äganderätt
Beskrivning

5 rum och havsbris

I Vita Stenen bor du granne med havet samtidigt som centrala Stockholm bara är 30 minuter bort. Här kan du njuta av natur och hav, fartfyllda äventyr på lekplatsen och oräkneliga kvällsdopp före läggdags.

De första familjerna har flyttat in i sina skärgårdshus och samtliga hus i grannskapet Vita Stenen är nu inflyttningsklara. Välj mellan hus om 121 eller 139 kvadrat. Husen är fördelade i två plan vilket ger en naturlig uppdelning mellan den sociala nedervåningen och den lugna övervåningen. I nedervåningens kök och vardagsrum har du halvöppen planlösning som släpper in ljus och gör det enkelt att få plats med hela familjen för festmiddagens förberedelser. Nedervåningen mynnar ut i en underbar altan. Här finns gräsmatta för barnspring och ett trädäck för sommarens årliga grillfest. I de större husen finns ett allrum på övervåningen, perfekt som extra sovrum när familjen växer. Till varje hus finns en egen carport med motorvärmare och ett praktiskt trädgårdsförråd för utemöbler och redskap. Husen säljs som äganderätter där du själv står som ägare av bostaden och marken som det står på. Välkommen hem till en skönare vardag i Vita Stenen.

Bilder
Området
 • Ett familjevänligt grannskap

  Välkommen hem till familjevänliga Täljöhalvön. Här samlas grannskapets barn på torget och i lekplatsen för lek och stoj. Här finns något för alla oavsett om du har en liten eller stor familj och det blir en trygg uppväxtmiljö för barnen med närhet till skog och härligt friluftsliv.

 • Arkitektur

  I Vita Stenen inspireras vi av det strama, karga och moderna, vilket framhävs i både materialval och färgval. Kedjehusen och radhusen byggs i trä och sten i ljusa och milda färgtoner för att harmoniera med den vackra skärgårdsmiljön. Apropå arkitektur måste vi nämna ett annat verk i närheten – Täljövikens kursgård. Anläggningen byggdes 1969 för LO:s räkning av den tyske arkitekten Peter Diebitsch och innehöll 36 hotellrum. Idag finns planer på att göra om huset till hotell och spaanläggning.

 • Natur och aktiviteter

  Inom Österåkers kommun finns gott om naturområden både på fastlandet och på öar som Ljusterö, Husarö och Ingmarsö. Det havsnära läget på Täljöhalvön inbjuder förstås till bad, fiske, kajakpaddling, långfärdsåkning och båtliv. Svinninge Marina ligger tvärs över viken. Men här finns gott om andra alternativ – till exempel fotboll, tennis, ishockey, simning, ridning och inte mindre än tre golfbanor.

 • Service i området

  Närmaste centrum ligger i Åkersberga, knappt fem kilometer bort. Köpcentrumet rymmer över 60 butiker, restauranger, caféer och ca 900 parkeringsplatser och i de omgivande kvarteren finns ytterligare köpställen och service. I kommunhuset som också är ungefär fem kilometer bort finns både vårdcentral och folktandvård.

Bostäder

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan

Visningshus 121 kvm

Se filmen från visningshuset på 121 kvm.

Visningshus 139 kvm

Se filmen från visningshuset på 139 kvm.