Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Socialt hem med lummigt gavelläge

Här kan du traska ner till havet för ett kvällsdopp eller ta en rask morgonpromenad i vacker skärgårdsmiljö. Dessutom väntar en stor aktivitetspark med plats för lek och träning hemma i kvarteret.

När du kliver in i familjens nya hem möts du av ett smart planerat radhus med närhet till äventyr i skog och natur. Packa picknickkorgen för en fikastund i det gröna, eller ta med metspöt på en fisketur i det blå. Även hemmavid finns goda möjligheter till avkoppling på baksidans uteplats. På entréplanet ryms det stora barnkalaset med tillhörande fiskedamm och godispåsar.

Entré och hall

Välkommen hem till familjens Svanenmärkta hem med uppvärmda golv som sträcker ut sig på hela entréplanet. Under fötterna hittar du ett städvänligt klinkergolv och direkt till höger göms jackorna bakom snygga skjutdörrar. Rakt fram ligger gästtoaletten och till vänster hemmets kök.

Kök och vardagsrum

Kökets stilrena köksdesign och effektiva förvaringslösningar skapar en trivsam miljö oavsett om det det är dags för middagslagningen eller frukostgröten. Det vida köksfönstret vetter mot gatan i sydväst och nedanför ryms familjens matbord som även kompletteras av ett större middagsbord inne i vardagsrummet. Här ryms också soffgruppen och mysiga ljuskällor för mörka vinterkvällar.

Uteplats

När det nalkas sommarvärme kan du bjuda hem vännerna till den spatiösa uteplatsen på baksidan. Härintill ryms även den ekologiska köksodlingen och andra växter.

Sovrum 1

En trappa upp ligger ditt nya sovrum med utrymme till den breda dubbelsängen och sängborden. Här kan du speja ut mot omgivningarna i nordost, eller hålla ett öga på barnens lek på baksidans gräsmatta. Längs ena väggen finns en stor skjutdörrsgarderob med plats för den hängande festblåsan och de invikta jeansen.

Sovrum 2 och 3

På övervåningen finns också familjens mindre sovrum med varsitt fönster mot framsidan. Här inne ryms dinosaurier, lekmattor och mjukisdjuren bland sängen, skrivbordet och bokhyllan. I de båda rummen finns också en garderob med plats för kläderna.

Badrum och gästtoalett

Bekvämt intill sovrummen finns det större badrummet med badkar och handdukstork. Förutom nedervåningens golvvärme kan du även här värma de vinterfrusna fötterna på badrumsgolvet. En trappa ner ligger gästtoaletten med skön dusch.

Tvättstuga

I din nya tvättstuga kan du tvätta och torka kläderna med de energisnåla maskinerna. Det finns också en bra arbetsyta som underlättar vikningen och sorteringen. Här inne finns även hemmets värmepump och elcentral.

Parkering och förråd

Alldeles utanför ligger radhuslängans egna parkeringsyta med plats för bilen, och när det är dags att förvara utemöblerna så ryms de bäst i uteförrådet på baksidan.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan