Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Gavelhuset med klimatsmarta lösningar och havsnära läge

På radhusets två våningar ligger ljusa och rymliga rum byggda med stilrena och hållbara material. Från vardagsrummet kliver du rakt ut på det stora trädäcket, och utanför väntar ett socialt kvarter.

I ditt nya hem är skärgårdsmiljön alltid närvarande med några minuter till havsbad och skogsmiljöer. Här hemmavid hittar du energisnåla vitvaror och goda förvaringsmöjligheter mixat med välplanerade kvadratmeter med plats för långbordet och designsoffan. Här kan både badfenan och duschälskaren bo.

Entré och hall

Här i familjens nya hall välkomnas du direkt av smarta förvaringssystem enkelt gömda bakom skjutdörrar. På golvet ligger ett städvänligt klinkers och rakt fram hittar du gästtoaletten med duschen.

Kök och vardagsrum

Efter en lång arbetsdag kan du slänga dig i soffan och titta ut mot uteplatsen på baksidan. I köket finns bra arbetsytor samsat med den rostfria hon. Köksfönstret vetter mot framsidan i sydväst och intill ryms middagsbordet med plats för dig och familjen.

Uteplats

Med utgång från vardagsrummet ligger den lättmöblerade uteplatsen. Här på trädäcket kan du bjuda hem vännerna till den egna uteserveringen under sköna sommarkvällar. På trädäcket ryms även den lilla odlingen med de söta jordgubbarna.

Sovrum 1

Direkt upp till vänster om trappan finns ditt stora sovrum med fönster mot baksidan. Längs ena väggen finns skjutdörrsgarderoben med gott om plats för två personers klädsamlingar. I rummet kan du enkelt möblera med den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord.

Sovrum 2 och 3

Tvärsöver övervåningens hall ligger familjens två mindre sovrum. Här inne kan barnen bygga på kojan och tonåringen tapetsera med planscherna. Det finns en praktisk garderob i vartdera rummet med plats för kläder och annat smått och gott.

Badrum och gästtoalett

Utanför de tre sovrummen ligger även badrummet med badkaret och handdukstork. Om någon ockuperat badrummet finns även gästtoaletten till förfogande på nedervåningen. Båda rummen är inredda med helkaklade väggar och klinkergolv med underliggande golvvärme.

Tvättstuga

I din nya tvättstuga väntar den energisnåla tvättmaskinen och torktumlaren med ovanliggande arbetsyta. Här på kan du i lugn och ro vika lakanen och para ihop strumporna.

Parkering och förråd

Sist men inte minst hittar du parkeringsplatsen runt gaveln och på baksidan huserar uteförrådet med plats för stort som litet.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan