Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Gavelläge med egen uteplats och trädäck

Här i familjens nya hem väntar ett välplanerat hem med ytor för umgänge och lek. I grannskapet möts du av en härlig småstadskänsla omgivet av vacker natur blandat med närheten till havet och skogen.

I Silverslänten är det nära till vardagsinhandlingen och sport-aktiviteterna. Åkersberga centrum ligger inom bekvämt cykelavstånd och det finns flera skolor i närtrakterna. I kvarteret planeras en aktivitetspark med utegym, sociala ytor och lekpark. Inne i hemmet finns öppna rum med stilren design där du enkelt kan sätta din egen prägel med möbler, tyger och ljuskällor.

Entré och hall

Utanför entrén finns det plats till det mindre bordet perfekt för förmiddagsfikat. Väl inne i hallen står du på ett gruståligt och lättstädat klinkergolv, och till höger ryms barnens termobyxor, dunjackor och stövlar i skjutdörrsgarderoben.

Kök och vardagsrum

I effektiva förvaringslösningar ryms matservisen, kopparna och glasen, och intill står kylen och frysen med fullhöjdsvolym. Här i ditt nya kök ryms matbordet med flera sittplatser och på golvet ligger en stilren ekparkett. Medan gästerna väntar på att middagen ska serveras kan de umgås i den stora och sköna soffan i vardagsrummet.

Uteplats

Här ute finns det goda möjligheter för familjen att skapa sin egna och avskilda oas. På trädäcket ryms ett bord med stolar, och det finns plats till jordgubbsodling och lummiga perenner.

Sovrum 1

Medan föräldrarna är på nedervåningen kan barnen smyga upp och hoppa i den stora dubbelsängen. Här i hemmets större sovrum finns ett stort fönster mot baksidan, och bra förvaring för kläderna. Häng klänningen eller kavajen på de praktiska klädstängerna inne i skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

På övervåningens framsida ligger de andra två sovrummen som mäter 9 kvadrat vardera. De mindre rummen kan möbleras efter behov och fungerar lika bra till arbetsrummet som till barnkammaren.

Badrum och gästtoalett

Under familjens morgonrutiner bidrar de två badrummen till köminskning. Övervåningens badrum med skön golvvärme har ett badkar och en smidig handdukstork. En trappa ner vid hallen ligger gästtoaletten med bra duschmöjligheter.

Tvättstuga

Här bredvid tvättmaskin, torktumlare och värmepump ryms både smutstvätten och annan förvaring. Ovanför maskinerna ligger en arbetsbänk bra till vikningen av tröjorna och byxorna.

Parkering och förråd

Uteförråd ligger bekvämt på hemmets baksida med utrymme till blomjorden och annat smått och gott. Du hittar även kvarterets gemensamma parkeringsplats några steg nerför gatan med plats för familjens bil.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan