Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Ett klimatsmart radhus i den lummiga skärgårdsstaden

Här i ditt nya och välplanerade hem ligger ljusa och öppna rum där du kan sätta egen prägel. Utanför väntar sociala kvarter i vacker havsmiljö nära till sköna promenadstråk och svettiga löpturer.

Välkommen till ditt hem med bekvämt gångavstånd till havsbad och svampplockning. Här bor du med öppna och sällskapliga ytor med plats för spelkvällarna och högtiderna. Övervåningens sovrum har fönster mot uteplatsen och baksidan i nordost. På nedervåningen möts fötterna av skön vattenburen golvvärme och energisnåla vitvaror.

Entré och hall

Via entrén på framsidan kliver du in i din nya hall med stilrent klinkergolv. Rakt fram finns gästtoaletten, och till höger finns utrymme för avhängning och skoställ i den praktiska skjutdörrsgarderoben.

Kök och vardagsrum

Nedervåningens öppna planlösning binder smart ihop köket och vardagsrummet. Matlagningen blir en trivsam återkomst med bra förvaringssystem bakom köksluckorna och praktiska tillagningsytor på bänkarna. I köket ryms bordet och stolar med plats för fyra till sex personer, och i vardagsrummet kompenserar ett middagsbord för findukningen intill den sköna soffan.

Uteplats

Här kan du spendera sommarens slappa semesterdagar i lugn och ro. Trädäcket rymmer olika typer av möblemang och det finns också plats för kreativ odling.

Sovrum 1

När det är läggdags hittar du det större sovrummet på övervåningens baksida. Här inne förvaras kläderna allra bäst i den rymliga skjutdörrsgarderoben och strax utanför rumsdörren ligger hemmets badrum.

Sovrum 2 och 3

Mot framsidan ligger de två mindre sovrummen med utsikt mot gatan i sydväst. Här inne finns det plats för barnens leksaker samsat med sängen och bokhyllan. I vartdera rummet ligger också en garderob med plats för kläderna.

Badrum och gästtoalett

Smart placerat intill sovrummen finns badrummet med det konstanta bra badvädret. Här inne kan du ta långa och avkopplande bad medan handduken torkar på handdukstorken. Intill köket finns också en gästtoalett med dusch.

Tvättstuga

I familjens tvättstuga finns tvättmaskinen och torktumlaren med en bra ovanliggande arbetsyta. Intill ligger en rostfri hon, och här inne står också hemmets värmepump och elcentral.

Parkering och förråd

Några steg utanför radhuset ligger kvarterets gemensamma parkeringsplats, och på baksidan finns hemmets förråd med plats för krukorna och skidorna.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan