Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Familjens nya oas i barnvänligt grannskap

Möt sommaren på den egna uteplatsen eller bjud hem grannarna på en fika i det ljusa köket. Här i ditt nya hem slås du av öppna och lättmöblerade ytor som passar till festmiddagar och filmkvällar.

I Silverslänten kan du smita ner till havet för ett kvällsdopp i sällskap med skärgårdsutsikten. Kvarteret bjuder på grönskande parker och sällskapliga ytor som passar för hela familjen. Väl hemma i ditt nya radhus finns klimatsmarta vitvaror fint mixat med hållbara material som allt bidrar till hemmets Svanenmärkning. Välkommen till familjens nya hem i skärgårdsstaden.

Entré och hall

På framsidan ryms ett mindre bord med stolar. Härifrån når du också hemmets entré som leder in i hallen. Väl inne möts du av ett smart förvaringssystem för exempelvis jackor och skor, och in till vänster ligger köket. På golvet ligger gruståligt klinker som underlättar dammsugningen.

Kök och vardagsrum

Vid köksfönstret som vetter mot framsidan finns det plats för ett matbord och fyra till sex stolar. När det är dags för middagen eller söndagsbrunchen finns det gott om plats för tillagning på de rymliga köksytorna. Inne i vardagsrummet ryms ännu ett middagsbord som passar för högtiderna, och intill finns det plats för favoritsoffan.

Uteplats

Från utgången i vardagsrummet når du uteplatsens trädäck. Här ute kan du skapa din egna oas med stolar, bord och blomster.

Sovrum 1

Det större sovrummet har fönster mot uteplatsen och baksidan. Rummet mäter hela 14 kvadratmeter och rymmer den mjuka dubbelsängen med tillhörande sängbord. Här inne finns även goda förvaringslösningar i den stiliga skjutdörrsgarderoben.

Sovrum 2 och 3

Intill det större sovrummet finns också familjens två mindre rum. Här kan barnen måla fantasistäder och bygga sagoslott, medan sängen står full med mjukisdjur och skrivbordet är proppat med böcker och färgpennor. Fönsterna vetter mot hemmets framsida i sydväst.

Badrum och gästtoalett

En trappa ner ligger gästtoaletten med en bra dusch smidigt placerat intill kök och hall. På övervåningen finns badrummet med tillhörande badkar och handdukstork. Båda rummen har helkaklade väggar och klinkergolv med gömd vattenburen golvvärme.

Tvättstuga

På nedervåningen finns det praktiska tvättutrymmet med energieffektiva maskiner. Gnugga bort fläckar i den rostfria hon och sortera strumporna på den smidiga arbetsytan. Här inne finns också värmepumpen och elcentralen.

Parkering och förråd

I anslutning till radhusen finns en gemensam parkering med plats för familjens bil. Längst bort på baksidan finns även ett fristående uteförråd med plats för utemöblerna och solstolarna.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan