Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Ditt nya hem mitt mellan skärgård och storstad

Ta cykeln in till Åkersberga centrum eller möt morgonsolen vid havsbrynet i Täljöviken. I ditt nya radhus har du aldrig långt till naturens lugn, och pulsen i stan når du med bussen på 45 minuter.

Hemmavid möts du av öppna ytor som är perfekta för umgänge med vänner och familj. Varför inte bjuda över grannarna för en fika på den trivsamma uteplatsen med trädäck. Visa upp din lummiga köksodling medan du väntar på att bullarna ska gräddas klart i den energisnåla ugnen. Här i ditt nya hem hittar du stilren design smart mixat med Svanenmärkta material.

Entré och hall

Från framsidan i sydväst kommer du in i din nya hall med ett smidigt klinkergolv som underlättar städningen av grus. När du kliver in genom entrén så finns gästtoaletten rakt fram och den rymliga skjutdörrsgarderoben direkt till höger.

Kök och vardagsrum

Här i köket får alla matlagningsvarianter plats – oavsett om det är dags för den stora middagen eller det snabba mellanmålet. Bänkar och förvaring är stilrent utformat och blandas snyggt ihop med de klimatsmarta vitvarorna. Köksbordet kompletteras med middagsbordet i vardagsrummet där det också finns plats för den sköna soffan och mysiga fåtöljen.

Uteplats

Din nya uteplats passar lika bra för mysiga bokläsningen som för den trevliga grillkvällen. På trädäcket kan du sätta din egen prägel med utemöbler och grönskande blomster.

Sovrum 1

När ögonen blir tunga av trötthet kan du gå upp till ditt nya sovrum på övervåningen. Här ryms den mjuka dubbelsängen och i den smarta skjutdörrsgarderoben för alla kläderna plats. Fönstret vetter mot baksidan i nordost.

Sovrum 2 och 3

Uppevid ligger också de två mindre sovrummen som passar lika bra till barnkammaren som till gästrummet. Rummen mäter 9 kvadratmeter vardera med plats för sängen, skrivbordet och bokhyllan.

Badrum och gästtoalett

När nöden kallar mitt i natten så hittas badrummet direkt utanför sovrummen. Här inne finns badkaret och handdukstorken. På nedervåningen finns gästtoaletten med smidig hörndusch. I ditt nya hem finns det möjlighet att ta både värmande bad och sköna duschar. Sist men inte minst finns mysig golvvärme under klinkergolven.

Tvättstuga

Intill köket ligger hemmets nya tvättstuga med bekväm arbetsyta för tvättvikningen. Under bänken står tvättmaskinen och torktumlaren redo för smutstvätt och torkning.

Parkering och förråd

På baksidan hittar du också ett rymligt uteförråd med plats till frusna utemöbler, och andra liknande saker som behöver förvaring. Runt hörnet ligger kvarterets gemensamma parkering med plats för bilen.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan