Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Välplanerat hem i naturnära Silverslänten

Bjud hem stora släkten på kalas i det rymliga vardagsrummet eller ute på det lummiga trädäcket. Vill du ha lugn och ro så väntar avskilda rum på övervåningen med plats för egentid och återhämtning.

Medan pastan kokar klart på spisen kan du hämta in dina färska tomater från grönsaksodlingen på trädäcket. I köket möts du av bra förvaring och energisnåla vitvaror som skapar en trivsam miljö för matlagning och umgänge. Här i familjens nya radhus hittar du smarta förvaringsmöjligheter och hållbara material, och några minuter bort väntar skogspromenader och skärgårdsmiljö.

Entré och hall

På framsidan ryms ett mindre bord med stolar, perfekt för fikastunder i förmiddagssolen. Alldeles intill ligger entrén som tar dig in i familjens nya hem och hall. Här kan barnen lära sig knyta skorna medan skolväskorna hänger innanför den rymliga skjutdörrsgarderoben.

Kök och vardagsrum

Några steg från hallen ligger hemmets kök. Det vida köksfönstret vetter mot framsidan och nedanför ryms köksbordet med plats för hela familjen. Här knyter nedervåningens öppna planlösning ihop kök och vardagsrum till ett socialt plan med plats för umgänge och lek. I vardagsrummet finns det plats för soffhäng och födelsedagsfester.

Uteplats

När värmen smyger sig på blir detta familjens förlängda vardagsrum. Ute på trädäcket ryms bordet, stolarna och blomsterarrangemangen.

Sovrum 1

På övervåningen ligger det större sovrummet med skönt ljusinsläpp från det breda fönstret. Du kan möblera med dubbelsängen och sängborden. Här inne finns också en stor skjutdörrsgarderob med plats för kläderna.

Sovrum 2 och 3

Mot övervåningens framsida ligger familjens mindre sovrum med fönster som vetter mot sydväst. Rummen passar lika bra till barnen som för gästrummet, och i vartdera rummet finns praktiska garderober för sängkläderna eller handdukarna.

Badrum och gästtoalett

Alldeles intill sovrummen finns familjens badvänliga badrum med konstant bra badväder. En trappa ner i anslutning till hallen ligger gästtoaletten med dusch. Rummen är utrustade med stilrent väggkakel och praktiskt golvklinker med underliggande golvvärme för de kalla fötterna.

Tvättstuga

Här är det svårt att missa tvättiden. I hemmets nya tvättstuga möts du av klimatsmarta maskiner och bra arbetsbänk för tvättsorteringen. Här inne finns också hemmets elcentral och värmepump smidigt placerat.

Parkering och förråd

På baksidan ligger även ett fristående uteförråd med gott om plats för verktygen, pulkorna och krukorna. Några steg nedanför gatan ligger också bilens parkeringsplats.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan