Vi rekommenderar att du använder en annan webbläsare för bäst upplevelse av hemsidan.
Beskrivning

Sociala ytor och smart planlösning på två våningar

Här kan du skapa familjens egna oas med en helt egen uteplats med ett trivsamt trädäck. Innanför väntar öppna planlösningar för släktkalasen och egna rum för återhämtning och rekreation.

På trädäcket, vid matbordet eller i vardagsrummet finns det gott om plats när du bjuder över grannarna för en trevlig fikastund. Låt sockerkakan gräddas i den energisnåla ugnen medan gästerna tar en titt på köksodlingen på baksidan. Utanför familjens radhus väntar ett social kvarter med en gemensam aktivitetspark och ett blommande orangeri. Sist men inte minst – du har alltid nära till ett svalkande havsbad.

Entré och hall

Från hemmets framsida kliver du in till familjens nya hall. Här finns det plats för barnen att ta på sig vinterns tjocka ytterkläder, och under fötterna ligger ett klinkergolv som underlättar städning av grus och sand.

Kök och vardagsrum

Nedervåningens sociala mittpunkt hittar du i köket. Här kan du tillaga middagen medan barnen leker i det intilliggande vardagsrummet. Det finns goda förvaringsmöjligheter och miljövänliga vitvaror. I vardagsrummet möts du av rikligt ljusinsläpp från fönsterna mot nordost. Här kan du möblera med den stora soffan och duka upp till födelsedagsmiddagar.

Uteplats

I anslutning till vardagsrummet finns familjens uteplats med stilrent trädäck och plats för olika typer av möblemang. Här kan du och barnen tillsammans odla örtväxter och blommor.

Sovrum 1

På övervåningen ligger familjens större sovrum med stort fönster mot baksidan. Här inne kan barnen hoppa i dubbelsängen medan de större familjemedlemmarna inte ser. Längs ena väggen finns en rymlig skjutdörrsgarderob med bra förvaringslösningar.

Sovrum 2 och 3

De mindre två sovrummen mäter 9 kvadratmeter vardera. Rummen passar lika bra till arbetsrum som till barnens lekrum eller tonåringens fristad. Du kan möblera med säng, skrivbord och byrå.

Badrum och gästtoalett

De två toaletterna bidrar till en minskning av familjens köbildning under morgonrutinerna. En trappa upp ligger badrummet med badkar och handdukstork. På entréplanet finns gästtoaletten med praktisk hörndusch.

Tvättstuga

Intill köket finns hemmets tvättutrymme med konstant lediga tvättider. Det finns en klimatsmart tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk. Här kan du sortera vit- och mörktvätt, och vika familjens kläder i lugn och ro.

Parkering och förråd

Bilens egna hem finns på den gemensamma parkeringsytan som ligger ett gruskast bort. Dessutom har familjen ett eget uteförråd med plats för pulkor, utemöbler och skidor.

Bilder
Området
 • 4 rum och kvällsdopp

  Välkommen hem till Silverslänten på Täljöhalvön. Här bor du i ett familjevänligt grannskap med havshorisont utanför dörren. Börja dagen med en löptur längs havet medans barnen leker rövare på lekplatsen. Avrunda med grannskapets årliga kräftskiva i gemensamhetshuset. Och framåt småtimmarna kvällsdopp för att hålla kvar vid sommaren lite till.

 • Ett familjevänligt grannskap

  Här lever du ett barnvänligt och idylliskt liv vid havet, mitt i naturen. På grannskapets lekplats kan barnen leka arkeologer och gräva efter skatter från vikingatiden eller möta nya världar och kanske bekämpa ett eller annat havsvidunder i områdets vikingabåt. Vuxna och barn kan umgås tillsammans och blir man många fixar man middagen i gemensamhetshuset.

 • Natur och fritid

  På Täljöhalvön har det varit viktigt för stadsplanerare och arkitekter att bevara den vackra naturen vid utformningen av skärgårdsstaden. Naturreservatet på udden och miljön längs stranden lämnas orörd och bidrar till ett rikt djurliv och ett harmoniskt stråk för dig. Här kan du umgås med grannarna i utomhusgymmet, på boulebanan eller i aktivitetsparken. Tvärs över viken hittar du Svinninge Marina för dig som trivs bäst ute till havs.

 • Skolor och förskolor

  I Österåker kommun finns 40 förskolor och 20 grundskolor att välja bland. I direkt närområde till Silverslänten planeras en förskola på Täljöhalvön och två i Näsängen. Tvärs över viken i Svinninge och intill i Näsängen kommer två grundskolor från förskoleklass till och med årskurs nio att byggas.

 • Hållbara lösningar

  Alla våra hus är Svanenmärkta. Här kan du bidra till ett mer hållbart samhälle bara genom att leva, sova eller koka kaffe. Dessutom är det bra för både plånboken och hälsan eftersom ett våra miljömärkta hus har energisnåla lösningar som håller nere driftskostnaderna och byggs med noga kontrollerade byggmaterial som säkerställer att det inte förekommer miljöfarliga eller giftiga ämnen.

 • Kommunikationer

  För dig som vill jobba i city men bo i skärgården är Silverslänten perfekt då det enbart tar cirka 30 minuter med bil komma hem. Kommunalt tar du antingen Roslagsbanan från Åkersberga station eller Buss 683 och Blåbuss 670 till Tekniska Högskolan. Restiden är då cirka 45 minuter.

Området i siffror

2 min
promenad till havet
1 km
till naturreservat
30 min
till T-centralen
8 min
till golfbanan